Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stanisaj

Marketing

U susret 33. Festu


Vremena se menjaju
Les Temps Qui Changent; Francuska
Režija: Andre Tešine
Igraju: Katrin Denev, Žerar Depardje, Žilber Meki
Trajanje: 90 min.

Zaplet: Antoan (Depardje) iz Evrope poslom odlazi u Tanger (Maroko), u nadi da će tamo pronaći staru ljubav Sesil (Denev), koju opsesivno voli više od 30 godina. Sesil ga je zaboravila; emigrirala je u severnu Afriku, udala se i rodila sina Semija. Semi dolazi iz Pariza u posetu roditeljima, sa devojkom i njenim sinom. Sesil, međutim, ne uspeva da uspostavi harmoničan odnos sa njima. Usamljen, imućan i neuzdrman porodičnim olujama, Antoan se pojavljuje kao duh iz prošlosti, željan čistog ideala ljubavi. On je samo san, misli Sesil - surovi realista. Ali, ko zna, možda će taj san nesvesno postati stvarnost.

5x2
Cinq fois deux; Francuska
Režija: Fransoa Ozon
Igraju: Valerija Bruni Tedeski, Stefan Frajs
Trajanje: 90 min.

Zaplet: Pet faza u ljubavnom odnosu dvoje ljudi ispričano je unazad, počev od razvoda. To je portret tridesetogodišnjaka koji su, nakon pet godina zajedničkog života, prošli najrazličitije vrste uspona i padova. Marion (Bruni-Tedeski) je snažna, odlučna i fleksibilna, Žil (Frajs) je slab i ranjiv.

„Pet scena, od kojih svaka čini deo slagalice, ne daju konačne odgovore, ostavljajući prostora publici da slobodno interpretira film u skladu sa sopstvenim sličnim iskustvima“, kaže reditelj Ozon (Bazen, Osam žena).



Post je objavljen 15.02.2005. u 12:30 sati.