Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosmar

Marketing

Sergio Stemberger - Underground (anti)roman

knjigu izdala knjižara 'Ilirik' čiji je autor vlasnik i jedini zaposlenik. a baš sam se pitala kak je nekome palo na pamet izdat nešto ovakvo :)

20-ogodišnji Teo iz Labina, student medicine koji želi postat filmski redatelj, homoseksualac koji traži svoju Evu. najbolji prijatelj mu je Oscar, glumac, alternativac koji se usudi zavarit u veliku ptičju krletku usred trga. Oscar je vlasnik kafića Underground u podrumu muzeja gdje se pušta Velvet Underground, Ramonesi, Patti Smith i gledaju art filmovi. Teo je djevac kojeg muči Edipov kompleks.

tip se odlično pozabavio tim izmjenama pripovjedača u trećem i prvom licu, dijalozima i unutarnjim monolozima. sinopsis u neku ruku.. glava me boli.

Ne, pakao nisu drugi, kako Oscar voli citirati Sartrea, barem ne za mene. Pakao je biti drugi u sebi, ne imati sebe, biti samom sebi u trećem licu.


Kako samo ti svećenici uspijevaju izdržati ako ne smiju ni masturbirati. Kamo s tom milinom kad ti navre među noge. Moraš iskočiti iz vlastite kože. Oni to i rade, što drugo, iskaču iz vlastite kože. Propovijedaju ljubav, a ne smiju je doživjeti u njenom najkonkretnijem obliku.


Ljubav ne daje obećanja nego bude i to smjesta, sada, večeras.


Post je objavljen 05.06.2004. u 18:12 sati.