Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

17. turnir go-sekcije O.Š. 'J. Habdelića'- Velika Gorica 14. 02. 2005.

Danas se ravnomjerno podjelismo na kyueve i interne kategorije, po pet na svakoj strani. Nekako je to premalo za dva turnira, tim više što je nepar na svakoj strani. Sastavi se tjedna skupina gubi se zanimljivost zbog velike razlike u snazi. Odlučio sam se sastaviti ipak dvije grupe, ali uz uvjet da slobodni po kolima između tih dva turnira igraju međusobno po dvije partije atari-goa. Tako će biti svi zaposleni igrom po kolima. Za postizavanje bodvnih proračuna mjesta za svaku atari-go partiju dobiva se po bod, a za pobjedu u gou na 13x13 po dva. To je zato što se atari-go igraju po dvije partije među protivnicima, a to je pak zato što atari-go traje dosta kraće od goa na13x13.
Pogledajmo prvo što uradiše inerne kategorije atari-goom.
Nakon skoro godine dana došao nam je ponovo Ivan Đurašić. Kranuo je odmah pobjedom protiv Brune. Nastavak je bio malo slabiji, ali je važno da se igra.
Najuspješniji je bio Robert Mišković, koji prelazi u jaču 3. internu kategoriju. Kaže Robert da bi rađe bio 1. interna, jer je lakše za pobjedu zarobljavati jedan nego tri kamenčića. Pobjeda je izgleda značajnija od časti višega ranga. Valjda je to zato što se ta čast teže brani i čuva. Zasada je odnos prema ljepoti igre još u povojima. Maleni zorno pokazuju neke odnose na kojima stariji kasnije grade svoje svijetove. Djeca su spontano iskrena. Robi, dušo, prihvati teže i časnije, tako češ više naučiti od vrijednosti života i s ponosom čuvaj i dokazuj stečeno.
Adrian je, prema prošlom druženju, imao skok za dvije kategorije. Trebalo je to ovaj puta dokazati rezultatom. Raklo bi se da je Afrian uspio. Nije bio prvi, ali i drugo mjesto je lijep rezultat. Izgubio je jedino atari-go od puno jačeg Marka Novaka, koji je 12. kyu.
Stjepan se trudi nekako držati korak za starijim bratom Antoniom, koji je već kyu-igrač.

Konačni redoslijed turnira internih kategorija je bio:
1. Robert Mišković 2. interna kategorija, 6 bodova i zbroj bodova protivnika po dobivenoj partiji 22
2. Adrian Abramović 3. interna kategorija, 5 bodova i zbroj bodova protivnika po dobivenoj partiji 22
3. Stjepan Pavlović 3. interna kategorija, 5 bodova i zbroj bodova protivnika po dobivenoj partiji 18
4. Bruno Mišković 1. interna kategorija, 3 boda i zbroj bodova protivnika po dobivenoj partiji 19
5. Ivan Đurašić 2. interna kategorija, 3 boda i zbroj bodova protivnika po dobivenoj partiji 11
Nove kategorije: 3. interna kategorija: Robert Mišković
Pogledajmo sada kyueve. Igrali su Go na 13x13 - handicap po razlici kyueva podjeljenoj sa 3. Sistem igre je bio svak sa svakim.
I opet Matej pobjeđuje i pored davanja prednosti svima. Najbliži mu je bio Marko Novak iz O.Š. 'E. Kvaternika'. Pobjedom u direktnom susretu Matej je osigurao pobjedu na ovom turniru. Kasnije je neočekivano izgubio jednu atari-go partiju od Brune Miškovića, ali to nije smetalo pobjedi na turniru. Uhvatio mu je Bruno jedan kamenčić.
Marko Novak je bio drugi, a Lucia treća. Redoslijed na ovom malom turniru je odgovarao kategorijama natjecatelja.
1. Matej Zakanj 10. kyu 9 bodova
2. Marko Novak 12. kyu 8 bodova
3. Lucia Prvonožec 24. kyu 6 bodova
4. Antonio Pavlović 25. kyu 3 boda
5. Josip Kurilovčan 25. kyu 2 boda
Nastavljamo ovdje slijedeći ponedjeljak.
bl. Muradenu


Post je objavljen 15.02.2005. u 09:06 sati.