Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stella

Marketing

Prebranac


Pošto je ispalo da moj rukopis iz receptara-kuharice
nije baš uvjerljivo čitak, evo recepta, specijalno za
gogoo, a ako još netko želi probati, neka izvoli!

PREBRANAC.
Potopiti 1 kg bijelog pasulja tetovca preko noći.
Sutradan ocijediti, naliti vodom i prokuhati do vrenja.
Odliti vodu i naliti toplom vodom. Dodati vegetu i papar.
Zbog nadimanja dodajte komorač.
Kuhati oko 1,5 sat do mekog, ali da se ne raspukne.
Pred kraj dodati sol. Ocijediti višak vode.
Na 2 dl ulja propržiti 1 kg kapule izrezane na kriške,
nasuti dosta slatke mljevene aleve paprike.
U nauljeni pleh staviti sloj pasulja, preliti uljem,
pa sloj luka, opet ulje, pa pasulj.
Odozgo nauljiti, posuti alevom paprikom i staviti dva
lista lovora i sjeckana tri čena češnjaka-
Peći u pećnici na 220 stupnjeva 1 sat.
Služiti toplo ili hladno.

DSCN1926


Post je objavljen 15.12.2025. u 06:33 sati.