Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fragmenti2

Marketing

Pile na 101 način



Nedjelja mi nešto nije bila ni za što pa sam preskočila i doručak i ručak. Na pripremu večere sam se prisilila jer je pile čekalo u hladnjaku.
Znate da ne volim kad mi hrana propada, mada... sada mi se i to povremeno dogodi :I

Pa računam - pile je cijelo; puno je to za mene samu i moram ga pametno iskoristiti tako da je jestivo još barem dan, dva.
Ajaaaj...
Da sam to pile ranije samo malo bolje pogledala, vjerojatno ne bih oko njega lupala glavu ni dvije sekunde, al' ovakoo... neke pripreme sam već napravila i više nije bilo uzmaka.
Što sad.
A i nisam jako dugo pripremala klasični nedjeljni obrok, onako kako je nekada davno bio uobičajen, pa sam malo bila nostalgična. Dok je tata još bio živ imala sam dilera za domaće pilće koji su svi bili teški najmanje dva i pol kilograma, i uvijek sam imala puno posla oko njih. Kada je tata otišao, više nije bilo potrebe za takvim akcijama pa sam prestala. Ovo pile sam kupila zaleđeno, i moram priznati da me malo ušokiralo - ni blizu nije nalikovalo onima od 2-3 kilograma. Ovaj 'tić je više ličio na nekakvo pileće nedonošče. Stalno sam nelagodu osjećala pipkajući ga :I
A kad kažem 'tić, onda ne mislim na ove naše blogerske 'tičice, jer one su rasne k'o i ovi spomenuti dvoitrokilaši.
Ovo je nešto skroz drugo bilo.

Moja sestra se uvijek zgraža nad mliječnim prasetom, kad god da ga netko spomene - nikako joj nije jasno kako nekome može pasti na pamet ispeći i(li) jesti tako malo prase, a ja sam se sad nekako slično osjećala s ovim piletom.
Te malo, te pogužvano, mekano, tanke kože, tankih koščica...

No, al' započeti posao se morao završiti. Na kraju krajeva, ja sam dijete sa sela (malo gadljivo, istina, ali' ipak...:O), još od malena sam nauviknuta gledati i ružnije stvari pa sam se na brzinu pribrala i sve isplanirala. I ispalo to pilence berićetno. Pored toga što se mačak dobro natrpao, bila je tu i nekakva juha za sutra, krilca su s krumpirom imala pokušaj varanja s pekom, a prava zvijezda večeri su bile pohane palačinke.
I njih sam već spominjala. Nekad davno je mama prisvojila recept jednog poznatog kuhara i onda su godinama svi najavljivani gosti provjeravali hoće li biti pogošćeni i s njima. Tako da danas kod mnogih te palačinke izazivaju efekt nalik onom Proustovom s kolačićima.


MG-6084


No... al' drugi put ako ponovno kupim pile podsjetite me da ga samo strpam u pećnicu na sat vremena.
To će biti dosta.







Post je objavljen 30.09.2025. u 22:46 sati.