Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fragmenti2

Marketing

Slow cooked





MG-5552





Je... iako je poprilično praktična, ipak ne možemo baš stalno za njom trč(kar)ati. Za brzom hranom, je li.
Barem povremeno moramo malo i usporiti.

Ova pašticada je meni oduzela više od pola dana života. Pola dana ako ne računamo onih prethodnih nekoliko s odlaskom do mesnice, pripreme i dva dana po hladnjaku pretumbavanja špikanog mesa u vinu.

Ali, kad smo već u 'laganini modu', moramo se usput potruditi malo i uživati.
Nasmijao me nedavo tip koji je rekao da (kao i ja :O) voli kuhati s vinom, a da povremeno malo vina doda i u jelo.
Kod mene je slučaj da, ako po receptu u jelo idu 3 dl vina, ja ću vjerojatno istresti cijelu butelju.
I uvijek bude odlično :O
Tako nekako je bilo i ovaj put.

Maleni, nepredviđeni problem sam imala s fotografijama. Nu... pašticada baš i nije nešto fotogenična, i moraju se dobro pogoditi dodaci uz nju, kao i svjetlo, naravno.
Tri put sam mijenjala 'scenografiju' kako bih dobila ono što sam htjela.
Otprilike.

Skuhana pašticada se poslije još dva dana povlačila po hladnjaku, ali sad mi je mrvicu krivo što nisam i više skuhala. Jer je bila odlična... i to usprkos mesu koje i nije bilo baš ono koje sam trebala. Mali nesporazum s mesarom oko naručenog (dijela) buta.
Al' nema veze, sad ga ima (još) i za nekakav gulaš/(i) paprikaš.

I, usprkos nepogođenom mesu i mojem prtljanju sa špagicom i njegovim oblikovanjem, meso je ispalo nevjerojatno mekano... nož mi nije ni trebao.
Rezala sam ga vilicom.


MG-5564











Post je objavljen 11.09.2025. u 12:10 sati.