Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Dan 960.

Placenici
Karta: https://t.me/intelslava/67924

Dok se čeka napad Izreala na Iran, znalci nagađaju što bi mogli biti potencijalni ciljevi. Kalkulacije su još uvijek u tijeku, a malo poznati udar na Istahan od 18.4. nam pokazuje da IDF ima provedbene mogućnosti za navedeno. Njihove ICBM Jerihon imaju pretpostavljeni domet od 5000 km, gdje dostavljaju bojevu glavu od 1000 kg. Što je sasvim dovoljna nosivost za isporuku nuklearnih bojevih glava čije posjedovanje Izreal nije priznao, ali za koje se zna da imaju od Yom-Kipurskog rata. Suočeni s probojem obrane na Sinaju zaprijetili su s nuklearnim udarima po Egiptu, što zaustavlja njihov kopneni napad. Nakon toga Egipat više nikada nije ratovao s Izraelom. Nagađa se da se nuklearni arsenal Izraela danas kreće između 200 i 400 bojevih glava, što ih čini trećom nuklearnom silom svijeta iza Rusije i Amerike. Sustav dostave im je vjerojatno stotinjak raketa Jerihon, uz brojne eskadrile lovaca-bombardera F-15, F-16 i F-35, te kao oružje drugog udara krstareće rakete Popaj Turbo koje se lansiraju s pet podmornica klase Dolphin. Nakon dulje pauze prošle noći su na telefonskoj vezi bili Bibi i Bajdo. Što su dogovorili vidjet ćemo uskoro.

Placenici
Slika: https://liveuamap.com/en/2024/8-october-19-still-planet-images-of-the-oil-depot-at-feodosia

Do tada IDF nastavlja preoravati Libanonske gradove s probojnim bombama, uništavajući zapovjedna središta i skladišta Hezbollaha, kao i ostalih naoružanih grupacija. Istodobno kopneni prodor u Libanon još ne postiže očekivane rezultate. Unatoč prorijeđenom zapovjednom kadru borci Hezbollaha pružaju žestok otpor najnovijem ulasku u Libanon i 4. divizije IDF-a. Za to vrijeme na istočnom bojištu Rusi oslobađaju naselja Zlatna Niva, Zorjanoje Prva, Maksimilijanovku i Grigorovku, dok nastavljaju napredak kroz Toretsk, Časov Jar i od Ugledara prema Bogojavljenki. Izvršen je izuzetno zanimljiv prelazak na zapadnu obalu Dnjepra sa zauzimanjem mostobrana u Kamenskoju u regiji Zaporožje. Najuspješniji udar Kijeva biva napad s dronovima na naftni terminal Feodosija na Krimu koji gori već danima. Noćas su izgleda s dronovima uspjelli pogodit aerodrom Hanskaja koji se koristi za skladištenje i lansiranje Gerana. Od Ruskih udara treba izdvojiti pogađanja s Iskanderima mjesta pada S-70 iz prethodnog posta i pogađanje broda u luci Odesa koji je dopremio MES iz Rumunjske luke Constanta.

Placenici
Slika: https://t.me/intelslava/68167

Na osobnom planu obuke napokon je odrađen airsoft trening. Osjetio se izostanak trenaže, ali to 13 nas nije spriječilo da se neka tri sata bavimo simulacijom bojnog djelovanja i uigravanjem borbenog kolektiva. Strašan odljev ljudi iz države, ostavio nam je posljedice u svim porama društva, pa i airsoftu. Predšengenska službena brojka od 1,2 milijuna, do sad je vjerojatno prešla 1,5 milijuna iseljenih ljudi. Čak ni uvoz pola milijuna stranih radnika ne može popraviti tako strahovitu štetu nastalu odljevom domaće populacije. Ovakav pogrom nacije nije nam priuštio nitko kroz povijest od Rimljana preko Osmanlija do nacista. WW3 se nastavlja...

Placenici
Slika: Manga


Post je objavljen 10.10.2024. u 10:00 sati.