STANDARDI, TEHNOLOGIJA I ISKUSTVA
Nastavnici i studenti Veleučilišta u Virovitici sudjelovali su 1. i 2. listopada na 4. znanstveno-stručnoj konferenciji ReECON 2024 koja je održana u Biogradu na Moru. Konferencija je održana u suorganizaciji Veleučilišta u Virovitici i domaćina Veleučilišta Baltazar, Zaprešić, pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
Na početku konferencije govorili su Kristina Bilić državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ante Sjauš, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije te Ivana Stamičar predsjednica Gradskog vijeća Grada Biograd na Moru.
Perica Miović Petroni, glavna pravna savjetnica i potpredsjednica za integritet poslovanja tvrtke Infobip d.o.o. je održala predavanje na temu “Implementacija ESG standarda, digitalnih tehnologija i AI-iskustva iz prakse”
Drugi dan konferencije bio je posvećen prezentaciji znanstvenih i stručnih radova iz područja održivog razvoja i zaštite okoliša, ruralnog turizma, primjene digitalnih tehnologija u poslovanju, kulture, poduzetništva, menadžmenta, marketinga i obrazovanja. Konferencija je zaključena promocijom knjige „Počela gastronomije“,
autora prof. dr. sc. Drage Ružića i izv. prof. dr. sc. Ivana Ružića.
Radovi s ove konferencije mogu se pronaći u časopisu „ET2eR – ekonomija, turizam, telekomunikacije i računarstvo“ (ET2eR-Economics, Tourism, Telecommunications and Computer Science) i časopisu Folia Oeconomica Stetinensia (FOS). (www.vuv.hr)
Izvor: vpz.hr i bak.hr
- Agencija za znanost i visoko obrazovanje RH našem Veleučilištu izdala je dopusnicu za izvođenje stručnog preddiplomskog studija Menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Predmetni studij izvodit će izvan sjedišta Veleučilišta, na lokaciji Biograd na Moru, obznanio je doc. dr. sc. Ivan Ružić, prof. v. š., dekan Veleučilišta Baltazar.
Ishođenjem dopusnice i sve ostale potrebite dokumentacije Veleučilište može započeti obavljanje djelatnosti i izvođenje navedenog studija.
- U Kulturnom centru imamo modernu praktikum radionicu, kuhinju koja je opremljena po najvišim europskim standardima, informatički opremljene predavaonice i nastavničke kabinete, stručni kadar i sve ostalo potrebno. U potpunosti smo spremni u novoj akademskoj godini 2024./2025. otvoriti studij za turizam i ugostiteljstvo, kazao je dr. Ružić.
Prema riječima turističkih djelatnika, hrvatski turistički stratezi sve više uviđaju da se kvalitetna turistička promocija ne može temeljiti samo na suncu i moru pa se stoga turistička promocija sve više okreće gastronomskoj ponudi kao dijelu kvalitativnog iskoraka hrvatskog turizma.
Informacija je objavljena 31.5.2024. na Internet adresi Biogradnamoru.hr pod naslovom U Biogradu na jesen započinje studij gastronomije i turizam (m.zouhar.zec)
Post je objavljen 06.10.2024. u 14:41 sati.