Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

SPOZNAJA I SPOZNAVANJE

SPOZNAJA I SPOZNAVANJE



Spoznajom do apsolutne slobode!

Čovjek svojim skladnim djelovanjem u orkestru, zalogom u ime zajedništva, spoznaje – osvješćuje se dalje, što je smisao i cilj emanirane, potom po volji odmetnute duše.

U zemaljskim uvjetima u zajedništvu, u obitelji, narodu, u državi …, lažac ne može misliti niti apstrahirati, kao žrtva privida gole egzistencije, inverzije duša – tijelo, po volji žrtva i po cijenu spoznaje.

Obolom u ime zajedništva, Otac svoja stvorenja, kao medije, potiče i preko snova, da mislima osmišljavaju djelovanja protiv raznih mišljenja, koja se nameću kao zamke robovima lašca. Maskiran lažima i sam je žrtva nereda, neuredni bez spoznaje opomena su drugima.

Pored načela Života lažac je po svojem neskladnom ponašanju u orkestru - u ime Života – odmetnik, slabost, odraz nereda, koji bi maskiran lažima, odlučivao i o nadnaravnom, i kontrolirao sve koji spoznaju i vjeruju u nadnaravno …, nesvjestan da mu je laž - maska kao zamka, mrena na očima kao mazohistu i sadistu. Služi se „zakonima materije“, materije o kojoj čovjek – odmetnik također ne zna dovoljno …, o kategorijama prostora i vremena za materiju …, o duši Životu, koja prožima materijalno tijelo. Ohole lašce, njihove laži kao maske, Život vatrom očisti.

Zato je lažac i odraz materijalne ogoljelosti, bez Života i nema uporište za spoznaju dalje. Odmetnici su tjelesne forme, po volji, odraz želja, posrnuli sami po sebi ne mogu zauzeti dobar stav, nego svoje želje – stilove ostvaruju zakonima materije - silom.

Lažac samo obećava materijalna bogatstva, dok haračem proporcijonalno destimulira zajednicu i zajedništvo, jer golu egzistenciju ne pretpostavlja, kao biće razumne razine, životinjskom – osjetilnom razinom ne može spoznati …, ni biti slobodan. Dakle, opterećena duša materijom zapostavlja sebe, pa nije u stanju pomoći sebi i skladno djelovati u orkestru, spoznavati dalje i poticati drugoga čovjeka.

Suprotno, obraćenik je odraz načela Života, u ime Života oponaša ustrojstvo univerzuma. Životu ne trebaju razni atributi - stilovi čovjeka, ni njegovo po željama, kategorično ponašanje u orkestru. Život koji jest potiče čovjeka da konstantno radi ono što najbolje zna - u orkestru zajednice. A želja i stilovi ohola čovjeka odražavaju posrnula lašca kao opomenu, koji bi kao varalica posredovao do Boga.

Očigledno, pojedinci lašci, kao i posrednici koji ih slijede, samo su egoisti s lukavo odabranim stilom …, žrtve privida po volji, jer ne djeluju u ime Života kao obraćenici. Svojim željama robovi gole egzistencije materiju ne mogu kontrolirati …, ali silom kao pravdom kontrolirali bi čovjeka, i zato dožive bumerang, jer nisu svjesni da su odgovorni pravednosti Života.

Život koji jest, prema svojim načelima potiče čovjeka da afirmativno djeluje, zato često ne prihvaća molitve čovjeka odmetnika, koji ne zna što traži, a želje su odraz egoizma, najveće zamke lašca. Eto kako i zašto posrednik lažac uništava sebe kao i „ovce“ koje mu dozvole da ih truje svojim demagoškim stilom. Zalutali čovjek treba samokritički spoznati da su svi stilovi lukavog lašca kao posrednika bumerang.

Život čovjeka potiče da spoznaje …, i uzornim djelovanjem zaslužuje slobodu.
Osjećaj djelovanja u hrvatskom orkestru - Hrvati su izgubili – zaboravili …, a posljedice se očituju na hrvatskim prostorima, padom nataliteta i iseljavanjem iz Hrvatske. Uzrok je egoizam pojedinaca, koji po svojim raznim strankama dijele zajednicu.

Dakle, egoisti su neprosvijećeni diktatori, koji svojim načinima ispunjavaju egoističke želje, a čovjek želja ne zna što je za njega dobro, ali zato je kategoričan i sklon posredovati između hrvatskog naroda i nadnaravnog, kao lažac, nevjernik kontrolirao bi drugog čovjeka. Ne zna da se spoznaja – sloboda zaslužuje. Život jest bez početka i kraja, a pojedinac kretanjem i djelovanjem u zajednici potvrđuje da Život jest.

To lažac s mrenom na duhovnom i fizičkom oku nije spoznao, pa zato zaslužuje bumerange. Uporni lažac dok traje …, željama navikava drugog čovjeka i opterećuje sebe …, drugima laže, a sebi ne može lagati pa zato poludi kao rob želja.

Pretpostavlja se da je čovjek kao biće razuma odraz spoznaje, koji konstantno bira Život …, i skladno djeluje u orkestru zajednice. Tako se prezentira kao odraz spoznaje i dalje vjeruje u pomoć Oca.

Dakle, čovjeku se otvaraju nebesa …, po spoznaji kao nagradi.

Zadar, rujan 2024. godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život



Post je objavljen 01.10.2024. u 20:57 sati.