Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Uzgoj mladih fašista

Sad kad je objavljena struktura glasača na izborima u Njemačkoj po starosti i kvalifikacijama došlo je do iznenađenja i otrežnjena. Stanovnici su navikli na mladost ludost te natprosječno glasovanje mladih za Zelene, što je bio i jedan od uzroka njihovog naglog uspona. Ovaj put je u Brandenburgu gotovo trećina najmlađih birača izabralo neonaciste. Ozbiljni analitičari su već ranije upozoravali na mogućnost preokreta u glavama mladih, logičnu, s obzirom na nebrigu društva o njima. Praktično tri godine su generacije ostale bez najljepšeg dijela odrastanja, izlazaka i socijalnih kontakata, prvih ljubavi uživo.
Online nastava je i one koji to ne bi radili prisilila da šest sati dnevno bulje u ekrane kompa ili mobitela i ponašaju se prema strogim nametnutim pravilima, pažljivo prate i pokušavaju slijediti upute nastavnika. Izvrstan trening zatupljivanja mozgova. Između sedamnaeste i dvadesete nemogućnost večernjih izlazaka na okupljališta mladih, doduše to kod nas s ponudom uglavnom cajkaških klubova je imalo i dobrih strana. S druge strane trebalo je samo pratiti nacističku retoriku uz vještu manipulaciju društvenim mrežama. Osim migranata i svih inih drugih i drukčijih na udaru su se našle poluge građanskog društva, nevladine udruge svih vrsta kao s jedne strane strani plaćenici s druge gutači proračuna ideološki obojani, te sam građanski odgoj u povojima.
Gasile su se tako kao nerentabilne neprijateljske agenture i udruge mladih koje su posredovale u mobilnosti mladeži i međudržavnih razmjena, jer su upoznavanje drugih ljudi i kultura najveći neprijatelj svakog fašizma. Tako je korištenje EU projekata i sredstava te vrste kojih itekako ima, ostavljeno dobroj volje entuzijasta na školama i fakultetima. S druge strane se potiču udruge koje promiču patriotizam i kršćanske vrijednosti i njihov pretežni "privatni"način financiranja novcem sumnjivog porijekla novopečenih milijunaša. Urla se o Soroševom lanjskom snijegu koji je danas ništa prema velikom inovatoru i istraživaču novih tehnologija, geniju zla, vlasniku srećom kod nas ne previše utjecajne društvene mreže.
Naravno kao i u nekadašnjem Hitlerovom slučaju demokrati, odnosno njihove slabosti su sami krivi za ono što se događa. najprije bezuvjetno veličanje kulturnih različitosti zaboravljajući besmislenost toga ako ne vodi civilizacijskom zajedništvu, osiromašenje najvažnijeg sloja za razvoj građanskog društva, onog srednjeg, na uštrb novokomponiranih "spretnih" poduzetnika, nije nikakvo čudo da su "Mućke" postale svugdje kultna serija, nevjerojatno manjkava strategija nošenja s pandemijom posebno u obrazovnom sektoru s dugoročnim posljedicama. Žanju se plodovi onog što se sijalo dok sve ne pohara velika suša.

Post je objavljen 25.09.2024. u 06:13 sati.