Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

IZRAELSKI UDARAC HAZBOLLAHU



EKSPLOZIJA KOMUNIKACIJSKIH UREĐAJA

U Republici Libanon, u jugozapadnoj Aziji, koja ima 3,7 milijuna stanovnika, a na jugu graniči s Izraelom, 17 . rujna . dogodio se niz simultanih eksplozija komunikacijskih uređ
aja- pejdžera, koje ljudi nose najčešće pričvrćene o pojasu.

Kako prenosi Al Jazeera ranjeno je oko 2 800 osoba, a devet osoba je smrtno stradalo. Mnogo je ranjenih koji su zatražili liječničku pomoć u bolnicama, a među ranjenima je veliki broj pripadnika Hezbollaha.
Hezbollah ima dva krila paravojno i političko, a nakon ubojstva šiitskog klerika Abbasa al-Musawa, što je učinio Izrael 1992., Hezbollah vodi glavni tajnik stranke Hassan Nasrallah. Mnoge države i međunarodne organizacije, Hezbollah smatraju terorističkom organizacijom. Posljednji događaj koji je povrijedio Hezbollah bilo je ubojstvo komandanta njihovih snaga Fuada Shukra 30. srpnja 2024., nakon čega je Hezbollah više puta dronovima napadao Izrael.
Nakon ovog napada – aktiviranjem pejdžera izazivanjem eksplozije libanonske vlasti pozvale su građane da ne koriste uređaj. Libanonske vlasti i Hezbollah okvalificirale su incident kao izraelsku agresiju. ( Al Jazeera, mzz)



Post je objavljen 18.09.2024. u 00:48 sati.