Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

U DUGOM SELU PRVAŠIĆI U DEVET RAZREDA



GRAD DUGO SELO OBILNO
FINANCIRA OSNOVNO OBRAZOVANJE


U dvije osnovne škole koje ima Dugo Selo u školske klupe je 9.rujna sjelo 214 prvašića. U osnovnoj školi Josipa Zorića je 115 prvašića koji su raspoređeni u pet razreda, dok je u osnovnoj školi Ivana Benkovića 99 učenika upisano u četiri prva razreda.

Na prvi dan nastave u obje škole organiziran je doček za prvašiće i njihove roditelje. U OŠ Josipa Zorića uspješan početak nove školske godine zaželjela je ravnateljica Mara Mamuza istaknuvši kako će ovu školsku godinu pohađati ukupno 861 učenik. Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian koji je također pozdravio učenike rekao je da Grad izdvaja dodatna sredstva za obrazovanje dugoselskih osnovnoškolaca i srednjoškolaca.
Uz financiranje besplatnih radnih bilježnica za učenike osnovnih škola, udžbenike i radne bilježnice za srednje škole, Grad financira i produženi boravak u osnovnim školama, prijevoz na izbornu nastavu OŠ Josipa Zorića, školu u prirodi koja je sada škola plivanja, kao i prijevoz učenika i studenata, a uskoro će raspisati i natječaje za stipendije učenika i studenata.

Osnovnu školu Ivana Benkovića pohađa ukupno 760 učenika, a učenike prvih razreda i njihove roditelje u predvorju škole pozdravio je ravnatelj Branko Goleš. Ravnatelj je naglasio da je ove godine u školu upisano 99 prvašića što je značajan broj..Ravnatelj je rekao kako uz sve učenike, 90 školskih djelatnika i 1.500 roditelja „Benkovići“ čine lijepu i značajnu zajednicu koja uz međusobnu suradnju može odlično raditi. Na kraju je gradonačelnik Panian zaželio sretan i uspješan početak novog životnog razdoblja učenicima osnovne škole Ivana Benkovića uz savjet da se međusobno poštuju, pomažu i osobito paze u prometu.
Prvašićima u obje škole gradonačelnik Panian je uručio personalizirane kožne pernice u raznim bojama, što je poklon grada zagrebačke županije Dugog Sela, objavio je Grad na svojoj službenoj internet stranici (mzz)




Post je objavljen 17.09.2024. u 23:03 sati.