Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Oružje, domoljublje, olimpijada

Harris je naoružana

Tema jutra na x mreži, Harris nije poput radikalnih demokrata za zabranu oružja, ona sama ima pištolj, ona najavljuje samo zabranu jurišnog oružja, odnosno vojničkog oružja kreiranih da u najkraćem mogućem roku mogu ubiti što veći broj ljudi. Znači isto kao ono, najoštrije osuđuje osim terorističkog upada u Izrael i neselektivne zločine u Gazi, kojima namjerava stati na kraj, ne imenujući pri tome tko ih čini.
Vučić odobrio uvođenje obaveznog vojnog roka u Srbiji, još za vrijeme žive diskusije kod njih sam napisao da će ih očekivano naši slijediti, što se i dogodilo bez pretjerane buke, osim par očrkivanih panegirika na blogu.
Poljska i Ukrajina su pokrenule inicijativu sa EU prestane pomagati ukrajinske dezertere, znači muško obvezatno ratno meso od 25 godina nadalje, što javnost u EU uključujući i našu, ha,ha, mi i javnost, zdušno pozdravlja. Inače moglo se na njemačkim portalima pročitati s lica mjesta da su neki važni položaji pali jer su nasilno mobilizirani svježi novaci jednostavno odbili poslušnost i napustili položaje, što se s njima poslije događalo ne piše, novinari pokušavaju biti u kontaktu s njihovim obiteljima.
Vratimo se šahovskoj olimpijadi koja blogerima očito uopće nije zanimljiva, ionako svi pišemo uglavnom za sebe. Vijest dana je da je Ukrajina u muškoj konkurenciji pobjedila uz Kinu i Indiju jednog od favorita SAD s 2,5: 1,5. Meni to nije toliko neočekivano, jer u muškoj konkurenciji, za razliku od drugih, za SAD npr. ne igra drugi igrač svijeta Nakamura, Ukrajina dakle očekivano igra u najjačem sastavu. Bolje je biti u Budimpešti, kojoj se najavljuju poplave, nego riskirati front. U ženskoj pak konkurenciji ne nastupaju sestre, dvije najbolje igračice, koje redovno nastupaju po turnirima na Zapadu, jedna je dobila i slovensko državljanstvo, iako joj zasad nije potrebno, ženama još ne prijeti prisilna mobilizacija. Kad smo već kod domoljublja, za mušku Hrvatsku ne nastupaju dva daleko najjača igrača Šarić i Bosiočić, ovaj drugi je baš na dan početka olimpijade osvojio visoku novčanu nagradu pobjedivši na jakom turniru u Trstu. Za mušku reprezentaciju Srbije nastupaju i dva naturalizirana Rusa, igraju u najjačem sastavu i priželjkuje se medalja, ipak u 4. kolu ih je Indija prizemljila pobjedom 3:1.
U Srbiji se stišava i diskusija o zabrani golih ženskih nogu na tjelesnom, znači to slijedi kod nas, ako već nije i slijedilo, škole su prilično autonomne kod donošenja pravila, o obrazovanju kod nas ne pišu baš na x mreži niti fejsu, osim nastavničkih grupa, a po portalima preskačem tu tematiku od kraja svoje zadnje nastavne godine :D Imam ja svoje probleme, nisam ja poput Sartrea, koji se cijeli život borio za prava drugih, doduše ni ne živim u Francuskoj gdje znatno mlađi odlaze u mirovinu, koja im je dostatna i za dokoličarenje-



Post je objavljen 15.09.2024. u 08:59 sati.