Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/torakvokun

Marketing

10.09.2024. Napokon !

Heeej ekipa ...

evo mene ! Nije mi se dalo danas piskarati a zelim a nikako !

UGOVOR JE POTPISAN !!!

Napokon sam rijesila sagu sa trazenjem Ausbildunga (posao + skola) iii sada krecemo sa nekim novim sagama !!

Ne mogu Vam opisati kako se osjecam.

Pocetkom godisnjeg u Hr me je zvao sef ove firme za koju cu poceti raditi. Pitao me mogu li doci na razgovor na sto sam mu morala reci da sam tek stigla u Hr i da se vracam u Njem tek pocetkom 9. mjeseca sto je znacilo skoro mjesec dana nakon poziva. Rekao je oke nema problema, vidimo se 3.9.

Bilo mi je precudno ... ali kao oke nadam se da mi nece otkazati razgovor i da ce sve biti oke nekako .. iako sam nekako mislila da sve to ipak nece imati smisla jer niti jedan razgovor do sad nije uspio.

Bila sam na razgovoru ... proslo je dobro i cudno ... i onda sam 3 dana isla na probni rad.

To je bilo zabavno ... nekad ne znam kako se usudim otici medu te njemce i kao sudjelovat s njima jos pogotovo u poslu i tim nekim vaznim stvarima.

Jos uvijek ne vjerujem sebi da znam taj jezik koliko toliko ili da ga toliko razumijem. Ali tri dana su prosla oke, nisam nis zeznula, shvatila sam sto trebam i kako i zasto ... odradila i bilo mi je super zabavno.

Kao malo dijete uvijek sam se zamisljala kako sjedim za velikim radnim stolom na kojem je hrpa papira i kako nesto vazno piskaram, trazim , premecem po tim papirima. Uvijek mi je to bio nekakav san. Nisam znala kakav je to posao i gdje se to tocno radi i nikada nisam mogladefinirati zanimanje koje zelim.

Ali sam se u ta tri dana milijun puta nasla zatrpana u papirima, receptima, narudzbama .... i samo sam svaki puta zastala i pomislila : Da, to sam zeljela, sad sam sretna.

Nisam jos ni krenula kako spada sa svime time i prerano je biti 100% sretan i zadovoljan jer ni ne znam kako ce bas tocno izgledati sve kad krene skola ... ali u tih nekoliko trenutaka sam bila najsretnija na svijetu !!! Napokon sam se osjecala kao da je to to. I sve to sto ne razumijem bas svaku rijec nije bilo vazno jer sam se u svakom trenutku snasla i napravila onako kako sam trebala.

Naravno da dolazimo sad do sljedeceg straha ... a to je ta strucna skola na njemackom jeziku !! Daaamnn!!

Toliko sam ju zeljela ... i toliko se veselim svemu ali jebemti! Strukovna skola na njemackom. Pa staaa?!?!

Tako da krecemo 1.10. u novi avanturu!
Prijavila sam se na Ausbildung od 2. godine sto znaci godinu dana kraci ... godinu dana tezi. Jer sto je inace u 3 godine ovdje je zgurano u 2 ... E sad logicno da to ima pozitivne i negativne strane. Ali ...ja cu se samo veseliti pozitivnim stranama i pokusat sve negativne nadvladat !

E sad ovo sve sam nekako nabacala bez pocetka kraja sredine... ali da ... ne znam ... jos sam malo u strahu i cekam da sve krene!

Kad krene znat cu bolje kako se osjecam ! Sljedece 2 godine bit ce napeto .. jako jako napeto .. jer ucit cu njemacki i ucit cu struku .... i bit cu mama i bit cu supruga i sve ostalo ...

Drzite mi fige ! Moja volja je iskreno jaka i veselim se .. ali znate onaj maleni tracak sumnje u sebe .... ali ... ostat cemo na pozitivnoj strani !!

Pisem brzo, oprostite na zbrckanom postu ali bolje ista nego nista, za sad ...

Post je objavljen 10.09.2024. u 21:57 sati.