Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

OVE ŠKOLSKE GODINE U KARLOVAČKIM ŠKOLAMA 50 PRVAŠIĆA VIŠE



KARLOVAČKA KULTURNA ISKAZNICA SVAKOM UČENIKU

„Ove godine imamo 50 učenika više u našim školama nego prošle godine. Imamo 50 prvašića više, što znači da imamo dva razreda više nego prošle godine! Ako je to pokazatelj određenih demografskih gibanja u našem gradu, mislim da možemo biti zadovoljni i to nas raduje. Sve škole će u ponedjeljak krenuti redovno s nastavom. Kao i prethodnih godina, Vlada, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih osigurali su udžbenike, dok je radne bilježnice i radne materijale osigurao Grad Karlovac za svih 3. 677 učenika osnovnih škola. Učenici , njih 85, čije su obitelji korisnici Socijalnog programa, dobit će i ostale materijale koji su im potrebni za nastavu“ rekao je gradonačelnik Damir Mandić, na konferenciji za novinare 5. rujna o početku nastave u karlovačkim školama.
Po riječima ravnateljice OŠ Grabrik Nevene Čaline, škola spremno dočekuje učenike. Kada u ponedjeljak dođu u školu, na stolovima će ih čekati udžbenici i radne bilježnice. „ Iznimno smo sretni da na početku školske godine možemo učenicima staviti udžbenike i radni materijal na stolove i u stvari, rasteretiti budžete roditelja. To je hvale vrijedan potez već niz godina koji se nastavlja“, rekla je ravnateljica Nevena Čalina.

Ove školske godine, osim udžbenika i radnih bilježnica, učenike će na školskim klupama, dočekati jedinstvena kartica – Karlovačka kulturna iskaznica, koja će vrijediti za Muzej ( gradski muzej Karlovac Zorin dom ( gradsko kazalište) Knjižnicu,( Gradska knjižnica “ Ivan Goran Kovačić“) Edison ( kino, multimedijski centar za kulturno-turističke sadržaje ) Aquatiku (akvarij s autohtonim ribljim vrstama iz hrvatskih rijeka i jezera). i Teslin centar ( centar posvećen geniju elektriciteta, edukacijsko-turistički kompleks, Tesla je u Karlovačkoj školi maturirao 1873 godine.)

„Cilj je popularizirati sve programe i aktivnosti naših kulturnih ustanova, ali preko ove iskaznice moći će i koristiti i određene popuste koje te ustanove nude. Nadam se kako će ova kartica učenike dovesti ne samo virtualno u ustanove, nego i u stvarnosti i da će stvarno motivirati velik broj naših učenika da se zainteresiraju za kulturu grada Karlovca. Očekujem da će se na ove ustanove krajem 2025., početkom 2026. godine, nadovezati i naš Hrvatski dom“ (kultno mjesto okupljanja karlovačkih generacija) , naglasio je gradonačelnik Mandić i zaželio sretan početak nastave svim učenicima, posebno prvašićima, te nastavnicima i roditeljima.
Osim radnih bilježnica osnovnoškolcima, Grad će i u novoj školskoj i akademskoj godini sufinancirati javni prijevoz učenicima, a studentima prijevoz vlakom, te dodijeliti stipendije javnim natječajem.

Za obrazovni materijal osigurano je 208.069 eura, za prijevoz srednjoškolaca izdvojeno je 58.000 eura, osnovnoškolaca 185.416 eura, a za prijevoz studenata 50.000 eura. Za stipendije, 30 studentskih i 34 učeničke, Grad je izdvojio 80.000 eura.

Izvor: Grad Karlovac, mzz


Post je objavljen 06.09.2024. u 10:17 sati.