Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PUTIN POZVAO VUČIĆA NA SASTANAK BRICS GRUPE


VUČIĆ JOŠ NIJE ODLUČIO

Prilikom obilaska radova na izgradnji brze ceste Šabac-Loznica, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić 5. rujna rekao je novinarima da je primio poziv od predsjednika Rusije Vladimira Putina prije 10, 12 dana, da dođe na sastanak grupe BRICS, te rekao da će u listopadu ići na sastanak Generalne skupštine UN-a te da će imati razgovore sa najmanje šest predsjednika i sa najmanje sedam ili osam premijera na marginama sjednice, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je također rekao da u vrijeme samita grupe BRIKS, 23. i 24. listopada u Kazanju, u Beograd dolaze važni gosti iz inozemstva i da se ne želi sada izjašnjavati o sudjelovanju na tom skupu.“ Polako, imamo mnogo važnih poseta, i dolazaka i odlazaka, o tome ćemo oko 10. oktobra da pričamo", kazao je Vučić novinarima.

BRICS je međuvladina organizacija osnovana 2009. koju čine Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika, Egipat, Etiopija, Iran, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati .

SRBIJA TREBA PRIHVATITI POZIV

Na Vučićevo neodređen odgovor o BRIKS-u, Pokret obnove Kraljevine Srbije i njen predsjednik Vojislav Mihailović su 5. rujna priopćili da Srbija treba prihvatiti poziv Rusije za sudjelovanjem na sljedećem samitu BRIKS jer je to prilika koja se ne smije propustiti. Rekao je , "upadljivo je što smo o tome čuli od ruskog predsednika, a srpska vlast o tom pozivu mesecima ćuti, jer se plaši reakcije svojih mentora sa zapada.Na samitima BRIKS se učestvuje samo po pozivu i ovim pozivom Rusija je potvrdila svoju privrženost i prijateljstvo Srbiji uprkos svim problemima koje je ova vlast napravila više puta glasanjem protiv Rusije u Ujedinjenim nacijama, prodajom oružja vrednog 800 miliona evra Ukrajini i sto miliona evra vrednog naoružanja Izraelu za uništavanje Palestine. Ukoliko odbije ovaj poziv, Srbija će propustiti veliku, istorijsku priliku da zaštiti svoje nacionalne interese na Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj", naglasio je Mihailović, a prenijela agencija Beta.


Izvor: Agencija Beta, m.zouhar zec




Post je objavljen 06.09.2024. u 00:18 sati.