Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

SRBIJA ODREDILA MINIMALNU PLAĆAU ZA 2025. GODINU



RAD PO SATU 2,63 EURA

Minimalna plaća od 1. siječnja 2025. godine u Srbiji iznosit će 457,89 eura ( 53.592 dinara ). To je za 13,7 posto više od minimalne plaće za 2024. godinu. Dogovoreno je to na sjednici Socijalno ekonomskog savjeta 28. kolovoza.
Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da je ovo prvi put nakon šest godina da se odluka o minimalnoj plaći donesi kroz dijalog na Socijalno ekonomskim savjetom, a ne da Vlada Srbije donosi odluku jednostrano. Premijer Srbije je rekao da će minimalna cijena rada biti 308 dinara ( što je 2,63 eura) po satu.

Vučević je rekao da se vodilo računa da se ne ugrozi rast bruto društvenog proizvoda, rad poslodavaca i da se ne ugrozi broj kompanija, radnih mjesta i budžetska i fiskalna stabilnost kao i da se ne zaustave najveće investicije.
Minimalna plaća će po prvi puta pokrivati minimalnu potrošačku košaru prema podacima za svibanj. Vučević je rekao da će nastojati sa predsjednikom Republike dogovoriti veliku akciju smanjenja cijena potrošačke košare i bitnih životnih namirnica čime bi ovaj rezultat biti još značajniji za građane.


Izvor: Al Jazeera, mzz



Post je objavljen 02.09.2024. u 10:54 sati.