Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcmlx

Marketing

monoceros constellation



Sinoć slučajno naletjeh na epizodu "Klasike za svaki dan" u kojoj je tematizirana glazba koja je postala univerzalna na svadbama.
Naravno, malo tko je od uzvanika pa i mladenaca znao ili zna koju svadbenu koračnicu je napisao Mendelsson a koju Wagner, bitno je samo da ni jedna kompozicija ne izostane.
Za sve je "kriva" kraljica Viktorija koja je prva izvršila odabir te glazbe na svom vjenčanju.
Pozadina tih dviju skladbi također nije takva da bi upućivala na dug i sretan brak mladenaca, ali rasvjetljavanje cijele priče zacijelo kvari svečarsko raspoloženje.

Kad su Škoti prije 600 godina odabrali mitskog jednoroga za nacionalnu životinju on je tada predstavljao dugogodišnji simbol moći, nevinosti i čistoće u keltskoj mitologiji, simbolizirajući karakteristike škotske nacije. Legenda kaže da iskrivljeni bijeli rog ovog stvorenja može pročistiti otrovnu vodu i izliječiti bolesne i ranjene.
Jednorozi su također neizmjerno ponosni i neovisni te ih je teško pripitomiti i osvojiti, poput škotske nacije.
Dakle, predstavljanje onoga što predstavlja jednorog je pravi razlog zašto su preci Škotske odabrali mitološko biće kao nacionalnu životinju.
To im je dalo nadu i motivaciju da nastave dalje usred ratova i stoga nikad ne zaborave tko su zapravo.
Kako je isti upao u žrvanj masonerije i nekih drugih pokreta to je već d(r)uga priča.

Nedavno sam na Hreliću gledao značke Zagrebačkog Zbora i njegova slijednika Zagrebačkog Velesajma, i pomislio sam, na trenutak, kako su kremaljski propagandisti plagirali i izokrenuli njihove simbole.

Kad sam dobio svoj prvi Tau, znao sam malo ili ništa i o Ezekielu i o životopisu Svetog Franje.
Što meni osobno predstavlja Tau ipak zadržavam za sebe.



Post je objavljen 21.08.2024. u 16:46 sati.