Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ŽUPAN ANDROVIĆ PROGLASIO PRIRODNU NEPOGODU



SUŠA U 11 OPĆINA I DVA GRADA

Virovitičko podravski župan dipl.oec Igor Andrović donio je 20. kolovoza Odluku o proglašenju prirodne nepogode SUŠE a na temelju člana 48. Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi.
Nepogodu je proglasio za područja gradova Virovitice i Orahovice te općina , Crnca, Čađavice, Lukača, Gradine, Mikleuša, Nove Bukovice, Pitomače, Sopja, Suhopolja, Špišić Bukovice i Zdenaca. Svaka od općina ima sedam do 12 naselja, izuzev općine Suhopolje koja ima 22 naselja.

Potreba za proglašenjem prirodne nepogode SUŠE uzrokovana je izrazito visokim meteorološkim temperaturama i nedostatkom oborina u obliku kiše, tijekom mjeseca lipnja, srpnja i kolovoza .Zbog toga su u spomenutim gradovima i općinama nastale velike materijalne štete na ratarskim, povrtlarskim, industrijskim i voćarskim i povrtlarskim kulturama, livadama i pašnjacima te u ribnjačarskoj proizvodnji.
Gradska i općinska povjerenstva obvezuju se ovom Odlukom da uroku od 15 dana od proglašenja Prirodne nepogode SUŠE izrade, kako piše u Odluci župana Androvića Prvo –priopćenje s procjenom ukupne štete te da dokument dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete, u ovom slučaju prirodne nepogode SUŠE putem, registra šteta.


IZVOR: Županija i Odluka,mzz


Post je objavljen 21.08.2024. u 11:48 sati.