Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supatnikll

Marketing

Ante protestant

U zadnjih nekoliko dana dogodilo se nekoliko tragedija, koje su rezultirale ljudskim žrtvama.

Te tragedije su političari, u suradnji s novinarima, koji su po ko zna koji put pokazali da za njih ne postoji moralno dno koristili za neke vlastite obračune.

Naravno svjetina će kao i u slučaju nesretne žene koja je htjela pobaciti, novinara koji je preminuo jer se nije cijepio, ubojstava supružnika ili roditelja, nedavno stradalih pomoraca, i zadnje stradale obitelji koju je ubio alkoholizirani pojedinac, zapjenjeno tražiti linč, ne poštujući žrtve.

Jer to je posao svjetine da bude izmanipulirana od strane beskarakternih likova koji se bave politikom, i osobama koje ne poznaju moralno dno a nazivaju se novinarima.

Jučer su nam gosti u apartmanu bili mladi Nijemci, četvorica dječaka jedva punoljetnih, danas kada smo došli srediti apartman, sve je bilo besprijekorno čisto, kreveti složeni, suđe u perilici, dođe čovjeku da im kaže da su dobrodošli i kada nemaju za platiti.

Bez Iti malo predrasuda od mladeži s nekih drugih meridijana to se ne može očekivati, uključujući i naše, i da ne duljimo radi se o odgoju, koji je različit, ovisno o značaju majčinske komponente u odgoju, djeca su obrnuto proporcionalno dobro odgojena u odnosu na ulogu majki.

Tako je naša mladež, katastrofa a o talijanskoj da i ne pričamo.

Sve to ima neke dublje korijene, pa bi mogli raspravljati o razlikama između Njemačke ili Nizozemske protestantske etike, u odnosu na Englesku, i koliko je izoliranost djelova na skandinavsku, mogli bi razgovarati i o utjecaju na kršćanstvo u Bavarskoj, i naravno o pogubnim utjecajima novih ideologija, ali za to bi ipak bili potrebni ozbiljni sugovornici.

Rekla bi jedna rodica od moje žene da je njen Ante bio protestant, i da je nosija kalež velečasnom kad je služija misu, ali to je neka druga priča.

Post je objavljen 18.08.2024. u 17:18 sati.