Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supatnikll

Marketing

Putokaz

Kažu da je lošija sezona nego inače, pa su eto predviđači katastrofe doživjeli satisfakciju, pogotovo mrzitelji svega turističkog, koji mrze turiste, Dalmatince, vlasnike apartmana, strance kojima su prodali vikendice koje je izgradila socijalistička aristokracija kreditima koje nikad nisu vratili.

Jeste vi primjetili da profesionalni mrzitelji nikad ne mrze Istrane koji isto imaju apartmane, ni nas zagrebačke vlasnike apartmana, nego uvijek samo Dalmatince, ima i to svoje objašnjenje ali nećemo se sad baviti time, zašto se mrzi Dalmatince i Hercegovce.

Nama je sezona dosta dobra, skoro cijelo ljeto smo popunjeni, fala na pitanju.

Za razliku od ostatka države, svim problemima uprkos od kojih je prometna izoliranost najveći, u Dubrovniku je sezona bolja nego ikada.

Bilo bi lijepo kada bi neko razmislio zašto je tome tako, ja kao društveni kroničar na blogu mogu reći da sam više nego ikada ranije u Dubrovniku i okolini primjetio izuzetan trud da se uredi okoliš i plaže, tako da ne da nisam imao osjećaj da sam u Hrvatskoj nego nisam imao osjećaj da sam na Mediteranu, ili bolje rečeno iako sam obišao pola svijeta nigdje se nisam osjećao tako dobro kao ove godine kada sam šetao po Mlinima i Srebrenom.

Hotel Sheraton u Srebrenom je naslonjen na lokalnu plažu, koja ni na koji način nije ograđena i zajednički je koriste gosti luksuznog hotela i domaće stanovništvo, plažu i okoliš su zajedničkim snagama uredili hotel, općina i lokalni ugostitelji, na svim stranama su igrališta za djecu, šetnice su uređene, i sve je besprijekorno čisto tako da zrak neodoljivo i opojno miriše.

Možda su i to razlozi da je u Dubrovniku koji je i dalje najskuplji, sezona bolja nego ikada, za razliku od razvikanih i precijenjenih destinacija koje si eto stvaraju da znaju nešto o turizmu.

Danas je Gospa, koja eto stoljećima okuplja Hrvate, kao Hajduk, Mišo, Thompson, u Dalmaciji ili Aleksandra Prijović u Zagrebu.

Post je objavljen 15.08.2024. u 18:46 sati.