Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kintsukoroi

Marketing

Toliko je načina

Ako išta uopće znam, to je voljeti

Tonuti u zagrljaj ko u mirisnu pernatu postelju
Namreškati nos onako, da me pamtiš "za cijeli život"
Pogled laneta, nećeš me ubiti, zar ne, sušta sam nježnost

- Pazi da ti ne naškodi, rekla mi je za njega

I to je posljednje što mi je uopće rekla na tu temu
Dalje smo samo noćima, na terasi, gledale onu lijepu i sjajnu Veneru
Onu koja hrabri, hrani i ostavlja srce zatečenim i samohranim
Pa saznavale za ružne i neizlječive bolesti, prolazile teške operacije, buđenja, dane bez zraka, dane neobično brbljavih i ljubaznih taksista, dane namještanja pelene pred spavanje, pumpanja suvišne vode iz pluća, dane kada smo naslonjene jedna na drugu, saznavale koliko smo različite od ostatka svijeta, premda istim pregustim kosama i maslinastom puti duboko i sjajno uronjene u njega, kao da ga kanimo preobratiti, kao da nam je misija stršati i sjajiti.
Dalje smo čeznule za valovima i dobrim krepkim knjigama, spoznavale da smo se za toliko pogrešne muškarce udale, da živimo u pogrešnom gradu i zbog toga previše pušimo

- Pa kako bi mi mogao naškoditi, pitala sam je dječjim očima

Nije mi odgovorila. Njeno je lijepo čelo, njene su mlade oči, njene su vitke ruke, lice bez bora u devetom desetljeću života, govorili..toliko je načina na koje te se može povrijediti, šmizlo moja hrabra.
Znala je da ću tražiti repete. Znala je da ću se ko luda, zaletavati u jedan te isti zid, nadajući se promjeni, čekati da ljubav napokon pobijedi, barem u mom slučaju, kao u knjigama, kao u bajkama, kada te potpuno obraste trnovito grmlje u tvom stoljetnu snu, da će te poljupcem probuditi, reći ti da si se sigurno zabunila i da je sve bio tek ružan san.

Ako išta uopće u životu znam, to je tugovati

Prigrlim tu smiješnu malu maškaru, razmrljane maskare od puno i previše suza suvišnih, dam joj toplog mlijeka pred spavanje, sa tek žličicom meda, da je umirim, a ona mi je onda svojim dugim prstima izvrne u krilo i baš se ne želi umiriti, baš želi namreškati površinu ove moje ponoćne vode, baš želi vidjeti moje srce kako bezglavo i krvavo udara o stijenje u potrazi za bisernicom utvarom

Voljeti i tugovati, isto je
Jer ono što voliš već si izgubio
Kao što su i zvijezde koje upravo gledaš
Već daleka prošlost
Tako je već i pogled u nebo
Tvoj pradavni gubitak

A to je ono što može naškoditi kad progledaš

20240813-062427



Post je objavljen 13.08.2024. u 06:51 sati.