Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Dan 901.

Placenici
Karta: https://t.me/intelslava/64496

Dana 6.8. Kijev je iznenadio Moskvu s prekograničnim napadom na regiju Kursk. Ovaj put se nisu skrivali iza nekakvih "Legija za slobodu Rusije" već su to izveli sa nekoliko elitnih brigada. Do danas zauzeli su 28 sela i naselja u toj regiji, te ovladali s prostorom površine oko 1000 km2. Izgleda kako je glavni cilj ove operacije bio stvoriti nekakve preduvjete za buduće pregovore o zamjeni teritorija. Koliko god je taj napad iznenadio sve, uključujući Ruse do sada je Ukrajinsku vojsku koštao preko 1000 mrtvih i ranjenih vojnika, dvadesetak tenkova i stotinjak oklopnih vozila. Nasuprot tome Rusija priznaje da im nije poznata sudbina oko 2000 civila koji su ostali u okupiranim naseljima. Ako nisu jednostavno pobijeni, mogli bi biti dobar dodatak razmjenama zarobljenika, koje se obično izvode u omjerima jedan za jedan iako je poznato da je zarobljenih Ukrajinaca najmanje pet puta više.

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/105779

Za to vrijeme Ruska vojska je nastavila svoj posao u Donbasu gdje je došla nadomak oslobođenju Novgoroda (New York), koji je odolijevao napadima od samog početka SVO dana 24.2.2022. godine. Uz to su ušli u Toretsk i zauzeli prvi kvart s neboderima. Od napada na Kursk izvršili su samo jedan veći napad na Kijev, nakon čega je tamo nestalo struje. Pogodili su im sa Iskanderima i nekakvo zapovjedništvo u Harkovu i pritom izgleda rješili cca 20 generala i viših časnika. S istom raketom je 12.8. na Mirgorodu pogođen lovac Su-27 kao 637. uništeni avion UAF-a. Dan ranije je UAF izvršio napad s dronovima na NC Zaporožje, što je još jedan Kijevski pokušaj nuklearnog terorizma. Zbog čega su bili ispunjeni svi pravni uvjeti za Ruski nuklearni uzvrat. Nije jasno je li to sastavni dio taktike Kijevskog režima, ali Moskva još jednom nije nasjela. Iako je i s napadom na Kursk taj isti uvjet bio ispunjen.

Placenici
Slika: Robi

Od kretanja na ostalim bojišnicama bilježi se Izrealska likvidacija još jednog vođe Hamasa u Libanonu. Nekoliko razmjena projektila s Jemenom, ali i zanimljive izjave Jordana i Saudijske Arabije da se neće mješati u slučaju Iranskog napada na Izreal. Pojavila se napokon i priča o skorom početku Američkog povlačenja iz Iraka. Jesu li razlog tome sve učestaliji napadi na njihove baze ili neki drugi manevar doznat ćemo uskoro. Za to vrijeme na osobnom planu obuke Mališa je odradio informativnu padobransku obuku. Za vikend je nastavljena i jedriličarska obuka na aerodromu LDSS. Da bi s današnjim danom krenuli na treći pomorski desant na naše najudaljenije otoke. S tim da je ovaj put nakon obilaska Doktora plan stići i Johnnijeve ljetne baze na našem najzelenijem otoku. Izvješće o tom izviđanju očekujte u sljedećem Plaćeničkom izvještaju. Dok se WW3 i dalje nesmiljeno nastavlja...



Post je objavljen 12.08.2024. u 23:12 sati.