Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Uvod u Swifties

Swifties u Beču

Priznajem ne znam ni jednu pjesmu od Taylor Swift, čak sam što inače ne radim, preskakao twittove svoje berlinske frendice, inače sociologinje po struci, koja je skoro mjesec dana pisala o fenomenu te pjevačice. Jedino što sam slušao i vidio od nje je ono što je prije nekog vremena objavio naš svestrani bloger Blumi, i priznajem, glazba, a ni njen glas me nisu baš fascinirale.
U međuvremenu se ime Taylor Swift sve više spominjalo u vanglazbenom kontekstu. Odmah je podržala nominaciju Kamale Harris za američku predsjednicu. Novi britanski premijer u jednom od prvih intervjua se izjašnjava da jako voli glazbu Taylor Swift. Tri ubijene djevojčice u suludom napadu, kao i mnoštvo ranjenih je napadnuto vježbajući uz pjesme Taylor Swift. Otkazana su tri bečka koncerta T.S. rasprodana godinu unaprijed zbog opasnosti od terorističkog napada. Čitajući sve to sreo sam pojam Swifties, o bliskoj do sad neviđenoj vezi i međuodnosu pjevačice i njenih obožavatelja, ponekad se za razliku od sličnih obožavanja i sa strašću svađaju na društvenim mrežama.
Jučer su me Swifties oduševile spontanom i u datoj situaciji, jako hrabrom "okupacijom" Beča, nasumice sam odabrao ovaj link gore, u moru drugih, za dočarati tu fantastičnu atmosferu. Dok Trumpov podupiratelj Musk preko svoje mreže, šireći laži, podupire demonstracije krajnjih desničara protiv britanske vlade, Swifties demonstriraju mogućnost jednog boljeg humanijeg svijeta.Ja znam čiji mi se marketing više sviđa.


Post je objavljen 09.08.2024. u 09:52 sati.