Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA SUFINANCIRA OD RUJNA DOM UMIROVLJENICIMA



MIROVINA PRENISKA ZA DOM

Matija Posavec međimurski župan pomiče svjetove umirovljenicima svoje županije. Naime Međimurska županija će sufinancirati smještaj u domu za starije osobe s ukupno 200 eura svima koji trebaju Dom jer možda nemaju djece koja bi brinula o njima u njihovim poznim godinama života, jer ne mogu biti sami. Sufinanciranje počinje od mjeseca rujna. Odlukom su posebno oduševljeni upravo umirovljenici.

„S obzirom na to da mi ne možemo kao jedinica lokalne i regionalne samouprave utjecati na visinu mirovina, onda je to jedna naša financijska potpora da olakšamo upravo onim umirovljenicima koji imaju mirovine ispod 400 eura da imaju sufinanciran Dom za starije“. rekao je Matija Posavec, međimurski župan.
Umirovljenici u Međimurskoj županiji primaju mirovinu u prosječnom iznosu od 432,82 eura, a tu je 24.714, korisnika mirovina, a prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Cijena Doma, u kome iz raznih privatnih razloga svoj život u poznim godinama ima potrebu provoditi sve više umirovljenika, je takva da cijela mirovina umirovljenih nije dovoljna za plaćanje Doma.


Izvor: hrt. Mirovina.hr,mzz


Post je objavljen 07.08.2024. u 12:58 sati.