Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Dan 894. i 304.

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/118218

Najznačaniji događaji u tjednu za nama bile su egzekucije vođe Hamasa Ismail Hanijeha u Teheranu i Hezbollaha Fouad Šukra u Bejrutu. Prvi je odrađen s raketom kratkog dometa, dok je drugi ubijen vođenom bombom odbačenom s lovca IDF-a. Iran je zbog te agresije na njihov teritorij zatražio i dobio odobrenje za vojni odgovor od glavnog tajnika UN-a. Kad i kako će odgovoriti još nije poznato, ali nagađa se da bi to moglo dogoditi 13. kolovoza na židovski blagdan Tisha B'Av. Sad je u tijeku IDF-ovo raspoređivanje sustava PRO, te Američkih lovaca F-22 i raketnih razarača po Bliskom istoku. Što je vrlo opasno zaoštravanje ako je istina da je IDF samo u ovih 300 dana ratovanja u Gazi izgubio 10.000 vojnika. Dok se iščekuje taj napad na Izrael, Rusi nastavljaju svoj napredak kroz Donjeck.

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/105185

Presjekli su važnu prometnicu T-05-24 između Ugledara i Konstantinovke, te stiglli do Ivanovke, Sergejevke i Toretska. Postoji i realna opasnost zatvaranja Novgoroda (New York) u kotao. Istodobno nastavljaju se i svakodnevne razmjene dronova i projektila od kojih izdvajam nedavni napad na Sevastopolj s raketom ATACMS s kasetnim punjenjem. Nakon obaranja Rusi su pokazali kako joj je rok trajanja istekao još 2018. godine. Potrošnja isteklih oružnih sustava i proizvodnja novih je jedan od glavnih ciljeva tog rata za SAD. Drugi je gašenje gospodarskog motora EU, kojem već godinama pada proizvodnja, a posebice od presijecanja dopreme jeftinih Ruskih energenata kroz plinovode Sjeverni tok. Kijev je nedavno zaustavio i Lukoilovu dopremu goriva Slovačkoj i Mađarskoj. Mađarska preko koje Ukrajini stiže 40% električne energije je najavila odgovor. U strahu od nove recesije burze su jučer zabilježile najveći pad još od 16. ožujka 2020. godine prouzrokovanog "pandemijom" Covida-19.

Placenici
Graf: https://t.me/intelslava/64082

Za odvlačenje pažnje s loših vijesti s bojišnica Kijevski režim je javnosti prikazao prve ex-Nizozemske lovce F-16 Block 10/15 MLU, koji sigurno neće ništa promjeniti kao ni prethodno uništena 633 aviona. Objavljeni snimak je na tim lovcima na zemlji pokazao rakete zrak-zrak AIM-9 i AIM-120, ali i postavio pitanje radi li se o razduženim avionima USAF-a, koji bi služili kao mamci za Ruske lovce? Isto tako nakon preleta nad Odesom, usamljeni F-16 je odletio u pravcu Moldavije, pa se postavlja pitanje mjesta njihovog baziranja? Jer ako F-16 poleti u napad s Moldavskih aerodroma, oni automatski postaju cilj Ruskog uzvrata. Što je vrlo opasna igra za tu već podijeljenu državicu koja nije članica Nejtoa. Što god će se odviti u danima koji su pred nama, vjerujem kako je razina naše osobne obuke dovoljna za sve predstojeće izazove. Stoga ćemo nastaviti s provedbom kolektivnog godišnjeg odmora. Uz prisjećanje na ono što smo imali u dane ponosa i slave u odnosu na danas. Dok se WW3 nastavlja...

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/118342


Post je objavljen 05.08.2024. u 09:50 sati.