Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

HDZ-ov KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA JE dr. PRIMORAC



NEZAVISAN, S POTPOROM HDZ-a

Znanstvenik i liječnik prof.dr. Dragan Primorac (59) 31. srpnja objavio je svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske. Dr. Primorac je nezavisni kandidat , ali s potporom Hrvatske demokratske zajednice. Neposredno pred Dan pobjede, kao što je podpredsjednik Medved najavio prilikom stranačkih izbora, javnosti je priopćeno ime predsjedničkog kandidata HDZ-a.

Može zvučati nepristojno, ali s obzirom na vrijeme u kome živimo - realno - da li je dr. Primorac jedini kandidat HDZ-a za predsjednika RH?

Premijer i predsjednik HDZ-a rekao je da dr. Primorac ima jednoglasnu podršku HDZ-a što podrazumijeva podršku predsjedništva stranke, saborskih klubova te lokalnih čelnika stranke HDZ-a. Andrej Plenković je rekao da su tri glavna razloga zbog kojih HDZ podržava dr. Primorca a to su: da će on poštivani Ustav RH i institucije države, da će usko surađivati s Vladom u kreiranju vanjske politike, te da će u javnosti graditi kulturni i civilizirani politički dijalog. Potpuno je uvjeren Plenković da će dr. Primorac upravo tako postupati, jer razgovori s njim vođeni su već duže vrijeme.
Provedeno je i ispitivanje javnosti koje je pokazalo da dr. Primorac ima u postotku veću podršku ispitanika od Milanovića. Sada.
Znanstvenik dr. Primorac, sam je u svom predstavljanju rekao da je već 15 godina izvan politike,ali je i rekao „ne mogu bez Hrvatske, a preduvjet je politika“. Mišljenja je HDZ-ov kandidat da Hrvatska mora postati država reda, pravde i prilika za sve.

VRHUNSKI ZNANSTVENIK

Znanstvenog i životnog iskustva ima vrlo mnogo. Dragan Primorac rođen je u Banja Luci 1965. Studij medicine završio je u Zagrebu. Jedan je od utemeljitelja analize DNK u svrhu identifikacije skeletnih ostataka pronađenih u masovnim grobnicama. Suosnivač je Laboratorija za kliničku i sudsku genetiku KB Split.
Trenutno je predsjedavajući Odbora za međunarodne odnose Američke Akademije za forenzičke znanosti i predsjednika International Society of Applied Biological Science (ISABS). Autor je više od 200 znanstvenih radova i kongresnih priopćenja. Do sada je citiran 5400 puta. To je samo mali dio iz znanstvenog opusa dr. Primorca.
Političkog iskustva HDZ-ov kandidat ima iz perida kada je obnašao dužnost ministra znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske u devetoj i desetoj Vladi od 2003. do 2009. godine. Već je bio kandidat na predsjedničkim izborima 2009. godine kada je osvojio 5,93% glasova u prvom krugu izbora. Tada je pobijedio i postao predsjednik RH dr. Ivo Josipović.

U HDZ-u su uvjerenja da 2024. imaju pobjedničkog kandidata, za predsjednika RH, te da će Milanovićev mandat završiti.
No činjenica je da o tome tko će biti izabran za predsjednika RH potkraj godine neće odlučiti ni HDZ ni njihove strastvene želje da Milanović koji je veliki HDZ-ov kritičar ode s Pantovčaka, već građani RH svojim glasovima na predstojećim predsjedničkim izborima.

Margareta Zouhar Zec



Post je objavljen 01.08.2024. u 12:09 sati.