Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MINISTAR ANUŠIĆ PRIMIO VELEPOSLANICU SAD-A RAYES




RAZGOVARALI O BILATERALNIM VOJNIM PITANJIMA I UKRAJINI

Ministar obrane RH i podpredsjednik Vlade Ivan Anušić
primio je 29. srpnja 2024. u Ministarstvu obrane RH veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Nathalie Rayes.

Ministar Anušić i veleposlanica Rayes razgovarali o dugogodišnjoj uspješnoj suradnji dviju zemalja , naročito na području nabave naoružanja i opremanja Hrvatske vojske, o potrebi ratifikacije Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja za građane Hrvatske i SAD-a o pojednostavljenju poslovanja tvrtki obiju zemalja na tržištu, kao i o suradnji na području obrane kako na bilateralnoj razini, tako i u okviru NATO-a.
Ministar obrane RH Anušić u razgovoru s veleposlanicom Rayes je ponovio kako će Republika Hrvatska do 2027. godine dosegnuti izdvajanja za obranu od dva posto BDP-a. No kroz zajedničke planove s Vladom RH, možda do tog povećanja dođe i ranije, što će omogućiti daljnji razvoj Oružanih snaga RH.

O nedavno održanom NATO summitu te nastavku pružanja potpore Ukrajini također je bilo riječi .“Kontinuirano pružanje pomoći Ukrajini ključno je za slanje poruke odlučnosti i jedinstva”, rekao je ministar Anušić.
Uz veleposlanicu Nathalie Rayes, sastanku je prisustvovala voditeljica Političkog odjela Jean Phillipson, vojni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj brigadir Scott McLearn i specijalist za politička pitanja Krunoslav Badel. Također, uz njih je hrvatskoj strani predstavljen novi zamjenik šefa Misije, Richard “Trey” Lyons.


Izvor: Ministarstvo obrane, mzz



Post je objavljen 29.07.2024. u 22:42 sati.