Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zeljkinkutak

Marketing

Crno ljeto

Naslov: Crno ljeto
Originalan naslov: Black Summer
Autor: M. W. Craven
Prevela: Morana Mazor
Izdavač: Znanje
Svibanj 2024. godine
396 stranica

Mlada žena u užasnom stanju tetura tvrdeći da je Elizabeth Keaton, govoreći o svom traumatičnom iskustvu seksualnog zlostavljanja godinama nakon što je oteta. Jedini je problem što bi ona trebala biti mrtva, a njezin otac, poznati kuhar Jared, nalazi se u zatvoru i služi doživotnu kaznu za njezino ubojstvo.

Čovjek odgovoran za Keatonovu osudu je Poe i hitno je pozvan natrag u Cumbriju. Uz podršku detektiva nadzornika Gamblea, Poe se vraća na mjesto zločina, u kuhinju Bullace&Sloe gdje su pronađeni dokazi o velikim količinama krvi. Elizabeth Keaton je dala nepobitne uzorke krvi koji dokazuju da je ona ono za što se predstavlja, a Poe slijedi lanac dokaza kako bi osigurao da nije dirano. Poe otkrio da je Jared okrutna i sadistična osoba, skrivena iza svoje javne ličnosti ljubaznog i šarmantnog muškarca u javnosti i na svojim TV emisijama. Zapravo Poe je siguran da je čovjek jedan od najgorih psihopata koje je ikada susreo. Jaredov pravni tim osporio je njegovu osudu, Poe zna da je u nevolji kad ponovno sretne Jareda, čovjeka koji će vrlo brzo biti slobodan.

Moram priznati da mi početak nije bio nešto i nije me privlačilo na čitanje, drugim riječima, mučila sam se. U jednom trenutku sam htjela i odustati, ali kako sam ipak nastavila čitati tako me sadržaj sve jače zaintrigirao, vukao da čitam još i još da bi sve otkrila. Pod kraj, dok se sve otkrije, dosta mučno za čitati i zapitaš se kako je to moguće.


Post je objavljen 19.07.2024. u 11:24 sati.