Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fragmenti2

Marketing

Šal(at)ica mala, šarena






MG-9613







Prije nekoliko dana, radila sam nešto vani, za vrijeme ručka padne mi na pamet da isti naručim.
A to radim nikada skoro...
Ali kako sam, kao što sam već rekla, radila nešto i pošteno se umorila, tako tada pomislih da je to jako dobra ideja. Barem ponekad moraš biti svjestan i svojih vlastitih granica i ograničenja, inače ti se može dogoditi... da pregoriš, je li.
I tak'... naručim ja salatu, jer salate su fine, lagane, salate volimo, salate su ljetna hrana, i meni se baš-baš salata i jela (zar niste vidjeli da je punjena paprika čak i Klocky dozvizdila :O).
Ne znam što sam očekivala, ništa valjda, samo neka dođe... jer najmanje što mogu očekivati je da bude onakva kako ih i sama radim - pomiješaš sastojke, začiniš i gotovo. I to je O.K.
Ja tada većinu sastojaka nisam imala, a i preumorna sam bila za sjeckanje povrća pa sam to prepustila nekom drugom.

I dođe ona. I ne mogu reći da nije bila ukusna, ali ono na što nisam računala je to da čak i salata sa mnoštvom živopisnih sastojaka može biti potpuno operirana od estetike.
To je primijetila ona u meni koja obično skoro svaki tanjur pogleda sa svih strana, procjenjujući s koje bi se dalo nešto snimiti... i uporna je, pa joj se vjerojatno negdje u podsvijesti skrivala ideja i o fotografiji, dvije i ove naručene salate...
Ali jok.
Ništa od toga.
Odustala je i ona; bilo bi to čisto gubljenje vremena (pored novca koji je bio nemali) jer većina sastojaka je izgledala kao da je iz sjeckalice ispala, toliko jako usitnjena, a pogotovo glavna namirnica koja se prostim/golim okom skoro uopće nije mogla vidjeti. Da nisam znala što sam naručila...
Ehhh...
Al' dobro, rekoh da je bilo ukusno, a ja sam i iz te priče ipak izvukla nešto. Jer ne bi imalo smisla da nikakvog smisla nema... :O

Dakle, ono što me u svemu tome oraspoložilo je bilo podsjećanje na talijanski dressing na kojeg sam ja skoro pa potpuno zaboravila, a koji se nalazio i u ovoj salati... ili barem mislim da je :O - nisam sigurna da u toj salati nisam osjetila i majonezu koju ja nemam u receptu.
No, kakogod... dakle - sada je talijanski dressing na svim salatama koje ovih dana sama radim, pa i ovoj... ali nije da i ta priča nije imala problema :)))


MG-9622





Elem, dressing sam imala a i sve ostale sastojke, jedino još nisam imala tunu. I ne bi ni to bio nikakav problem, jer tuna se kupi... da osoba koja je bila zadužena za kupovinu umjesto tune - sirove, u komadu ili komadićima čak, iz trgovine nije donijela salatu od tune rofl
I to skuplju i od one naručene i od ove nekupljene tune zajedno nut
No dobro, nije ni to tako veliki problem bio, a i dobra namjera se uvijek računa pa nisam ništa ni rekla... al' to je značilo da opet moram sve sama rolleyes, tj. - put pod noge pa u trgovinu.

I dok sam se poslije vraćala s dvije pune torbe, sjetila sam se zašto mene obično baš i nije pametno slati u nabavku :P












Post je objavljen 18.07.2024. u 16:16 sati.