Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Hrvatski zvukopis

Hrvatski zvukopis višegodišnji je književni program umjetničke organizacije YELO koji se provodi kroz upotrebu istoimene mobilne aplikacije i koji je osim u New Yorku, Londonu i Parizu, pokrenut i u Zagrebu. Kao neka vrsta literalnog Pokemona, program zvučno aktivira odlomke hrvatske književnosti i suvremene kratke priče na javnim površinama grada, sve u cilju očuvanja hrvatskog jezika i hrvatske izvornosti današnjeg vremena te promicanja hrvatske književnosti, u želji da provedenim programom hrvatska pisana riječ postane jedan od prepoznatljivih simbola grada Zagreba.
Promocija ovog projekta, koja se održala 17.07. u 20 sati u sklopu višegodišnjeg programa DVORIŠTA, a sastojat se od čitanja priča i razgovora s autoricom projekta JELENOM REMETIN, piscima KSENIJOM KUŠEC, SUZANOM MATIĆ I SINIŠOM PAVIĆEM, te glumicom JELENOM MIHOLJEVIĆ. Moderatorica je bila PATRICIJA HORVAT.

U nastavku večeri održao se koncert MELITA LOVRIČEVIĆ TRIO:

Melita Lovričević, vokal
Petar Ćulibrk, klavir
Borko Rupena, bubnjevi

Melita Lovričević glazbena je umjetnica, vokalistica i autorica novije jazz i alternativne scene. Osim samostalne autorske glazbene priče, vodi jazz sastav More Love Ensemble, a dio je kolektiva Transonik. Ovom će prilikom na jedinstven način predstaviti svoj hommage nekim od najvećih jazz, swing, bossa nova, blues i soul interpreta i kompozitora.

Promocija Hrvatskog zvukopisa provodi se uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

Upoznala sam jednu predivnu doktoricu za vrijeme lijepog programa. Razmišljanja su slična.

Neki se sjecaju i drage, odlične blogerice Tesse, odnosno Suzane Matic. Imam njene dvije knjige: "Samosanacije" i " Kako sam pucala s boka".
Divna poezija, prepuna osjecaja. Jako volim!

To je bilo vrijeme kada se zaista pisalo na blogu. I to dobro!

Suzanine priče su isto dio Zvukopisa. Preuzmete aplikaciju, šetate Zagrebom ili Spitom i slušate kratke priče suvremenih autora, ali ima i priča klasika, poput Šenoe npr.

Poanta je da priče možete slušati i u Americi, Engleskoj, te su snimljene na engleskom ili španjolskom jeziku.

Mene je najiskrenije oduševilo. Probajte! Odmah sam koristila aplikaciju.

Evo i fotografija. Dakle, uživala sam.

20240717-195712-2

Čekate tramvaj, ili nekoga tko kasni - i samo si pustite kratku priču. Savršeno!!!

20240717-195928-2



Suzana Matic i Jelena Miholjevic, koja je kao glumica nasnimila puno kratkih priča, koje sada možete slušati.

20240717-201344

Ekipa na okupu....Gore navedeni svi poimenično.

20240717-195952-2

Nas dvije...:)))))

20240717-213813


Na kraju, koncert....Divota!

Ljub!

Post je objavljen 18.07.2024. u 00:25 sati.