Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Treća sreća?

Šezdesetih godina prošlog stoljeća Amerikanci su rasporedili rakete (nuklearne naravno) Jupiter u Italiji i Turskoj, na što je Sovjetski Savez doveo svoje na Kubu. Vidjevši da je vrag odnio šalu, Ameri su rekli "OK! Time out, zero sum game, ili na naški, dobro, nikom ništa".

Osamdesetih godina istog stoljeća, Amerikanci su rasporedili rakete srednjeg dometa u Njemačku. Problem je nastao kad je, u Sovjetskom Savezu, na vlast došao zapadni potrčko s vražjim biljegom na čelu, Gorbačov.
Gorbačov i Regan su se dogovorili kako će Ameri maknuti rečene rakete, dok će Sovjetski Savez rasformirati Varšavski Pakt, uz obećanje Amera da se Nato neće više širiti niti pedlja na istok.
Nakon što su potpisali dokumente i pružili jednom drugom bokun dvolične šake, Ameri su rekli
"Sve naše-sve naše!".


Pa ipak, ugovor o raketama srednjeg dometa je važio sve dok ga Trump nije dokinuo.
Nitko danas ne zna zašto je Donald to učinio, misli da ni on sam ne zna, ali postoji opravdana sumnja da je bio pod jakim utjecajem svog državnog tajnika Mike Pompeo.

Na tu odliku su razumni Rusi rekli "Dobro! Ali sve dok oni ne budu raspoređivali, nećemo ni mi", ali nije drugo trajalo. Izbornom prijevarom, u kojoj je dovoljno "pravilno" konfigurirati američke glasačke aparate, na vlast je došao dementni i ratoborni Biden, opijen "veličinom Amerike" i došao je s hordom nezasitne donatorske klase vojnog, farmaceutskog i klimatološkog lobija, raja koju naš dobri admiral zove "Okultna oligarhija".

Hoće li ovaj put uspjeti? Hoće li biti treća sreća?

Pitanje je, može li se dementni Biden s oligarhijom kojoj je najbitnija vlastita guzica, suprotstaviti najkonciznijem, najsmirenijem i najlukavijem državniku današnjice u liku Vladimira Putina?

Rakete srednjeg dometa šezdesetih i osamdesetih godina, odavno su završile u starom željezu i ni Rusi ni Ameri ih danas nemaju. Ipak, ono što Rusi imaju a Ameri nemaju je napredna raketna industrija koja je proizvela hipersonične rakete i koja, dan-danas, svojim raketama leti u zemljinu orbitu.

Ameri ovih dana imaju dva astronauta na svemirskoj stanici, koje ne znaju kako vratiti kući. Firma Boeing koja ovih dana masovno ubija zviždače koji pokušavaju razotkriti stanje u toj firmi, nikako da dovrši raketu spasa za dvoje astronauta.
S druge strane, glavno voditelj američkog projekta stvaranja hipersoničnih raketa, već dvije godine obećava tu raketu riječima "još samo šest mjeseci", mišljenja sam da je "šest godina" bliže istini.

Sumnjam da je nuklearno konflikt u američkom planu, tek možda novi hladni rat, doba u kojem je Amerika dominirala. Ali Amerika je tada imala "cijeli svijet" iza sebe
danas "cijeli svijet" iza sebe ima Rusija.


Post je objavljen 14.07.2024. u 09:53 sati.