Jer ljeto je takvo.
Ono to traži.
Pa onda, ako mislite bilo što jesti, samo mažete one namaziće na reš pečene tostiće...
Osim ako se/ kad se po najvećoj vrućini ipak ne zaletite nešto ispeći.
Posebno veselo je ako se toga sjetite u vr(e)lim noćnim satima...
Ponekad samu sebe moram vezati za nogu kako ne bih radila gluposti
Zadesi se tu i poneka ponovljena lekcija. Jer vas nervira kad to izgleda neuredno.
Znate li da za poširanje jaja moraju biti jako svježa. Najbolje ako su vam ih baš tog jutra kokoške poklonile. Svježi bjelanjak ima čvršću teksturu od onih starijih koji su skloni malo se razrijediti, pa se to sve onda zna malo razletjeti .
Hladno jaje također ima čvršću teksturu, tako da je za poširanje nabolje ono ujutro poklonjeno jaje odmaah utrpati u hladnjak dok se nije, jadno, predomislilo oko poširanja pa odlučilo završiti u kakvom kolaču...
Ja sam ponovljeno poširanje radila s istim onim starijim jajima, sad još i nešto više starima ... ali sam za bolji rezultat ovaj put uložila puno više truda... kao i samih jaja
Post je objavljen 03.07.2024. u 09:02 sati.