Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

ODLOMAK ROMANA ''ZMAJEV LEGIONAR I KRALJICA CVIJEĆA'' - DIANNA DIVERNO

Jedan od Zmajevih nosača je istupio naprijed i počeo čitati sva imena s popisa. Jedan po jedan legionari su morali ustati kako bi se goloruki upustili u opasnu borbu s lavom ili crnom panterom. Kao i uvijek u ovakvim situacijama borbe u areni, jednom bi pobijedio legionar, a drugi put bi pobijedila divlja mačka. Tada bi stražari na nosilima odnijeli – ili legionara ili divlju mačku. Stražari bi potom mrtve legionare odnosili sve do podruma gdje su bili lavovi. Svi mrtvi legionari toga dana poslužit će kao jedinstveni obrok krvoločnim zvijerima.
Borba je, kao i obično, bila vrlo nemilosrdna. Među posljednjih petnaestak legionara koji su ostali na tribinama prozvao je vođu i njegovim imenom - Severinio Du Craft.
- A sada iz ekipe "D" - imenujem i najboljeg Zmajevog legionara Severinia Du Crafta!
Glasan pljesak odjeknuo je arenom, a hrabri, mladi vojskovođa polako je zakoračio naprijed. Za to vrijeme Zmaj Tylon pažljivo je pratio mladićev izlazak na sredinu arene.
- Naš najbolji legionar koji je bio ovdje na našoj zemlji u zadnjih 300 godina je Severinio Du Craft. Hoće li naš ponos i ovoga puta uspjeti svladati lava, da se nađe u grupi legionara koji idu na planetu "Fleur", ostaje nam da vidimo!
Mora se napomenuti da se u publici čuo standardni žamor. Arenom su odjekivali ovacije: Du Craft! Du Craft! Dok je Severinijeva majka, lijepa gospođa Alwina, brzo sakrila lice na ramenu svog supruga, kapetana Du Crafta:
- Ne mogu ovo gledati!
Mladić koji je trenutno bio sam dolje u areni mirno je gledao u uzbuđenu publiku oko sebe koja mu je skandirala. Samo se nasmiješio i pogledao u tor u kojem je u tim trenucima bio jedan od lavova. Na znak nosača, vrata su se otvorila i lav je krenuo prema njemu.
Ta borba trajala je nekoliko sekundi, ali ga je na kraju Severinio ubio mačem. Cijela publika bila je malo napeta tijekom te borbe. Zmaj se nasmiješio i promijenio pogled sa svojim zlim grifonom Dauserom. Voditelj nastavlja govoriti u mikrofon.
- Imamo pobjednika! Tu svečanu i rijetku ulogu ima naš najbolji legionar Severinio Du Craft, koji je u ovih nekoliko dana obišao dosadni cvjetni planet i donio nam trofej!
Kad Severinio Du Craft podigne obje ruke, publika skandira: "Severinio! Severinio!" a njegova majka konačno spusti pogled s olakšanjem. Zatim razmjenjuje pogled sa svojim suprugom, kapetanom Du Craftom.
- To je moj sin! – rekla je Alwina



Post je objavljen 02.07.2024. u 10:58 sati.