Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/petrinjaglobe

Marketing

eTwinning projekt _Hranom do zdravlja _Diseminacija

Naš e Twinning projekt "Hranom do zdravlja" bliži se kraju. Provedene su sve planirane aktivnosti. Da se podsjetimo projekt su osmislile Gordana Pešić iz Hemijsko-tehnološke škole Beograd i Šeherzada Šaini Talić iz SŠ Petrinja.
Škole uključene u eTwinning projekt Hranom do zdravlja:

1. Srednja škola Vrbovec, Vrbovec, Hrvatska
2. Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, Varaždin, Hrvatska
3. JU Mješovita srednja saobraćajna škola, Tuzla, Bosna i Hercegovina
4. OOU "Sveti Kiril i Metodij, Skopje, Sjeverna Makedonija
5. Hemijsko-prehrambena tehnološka škola, Beograd, Srbija
6. Srednja škola Petrinja, Hrvatska

Prema Ustavu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) iz 1948., zdravlje je stanje potpunog tjelesnog, duševnog i društvenog blagostanja, a ne samo odsutnost bolesti i nemoći; ono je osnovno ljudsko pravo, a postizanje najviše razine zdravlja najvažniji je svjetski društveni cilj.

Osim naslijeđa i bioloških čimbenika koje ne možemo promijeniti, na zdravlje mogu utjecati i brojni drugi faktora kao što je odabir namirnica. Nepravilna prehrana u djetinjstvu nerijetko uvjetuje pojavu bolesti u odrasloj dobi.
Svrha je ovoga projekta kod učenika razviti svijest o važnosti raznolike prehrane u svakodnevnom životu te procijeniti važnost osobne odgovornosti i djelovanja na zdravlje.

Nakon provedenih početnih aktivnosti postavljanje kurikuluma, suglasnosti roditelja, Sigurnost na internetu , Zaštita autorskh prava kao i izbor LOGA, Proveli smo anketu o prehrambenim navikama učenika, radionice sa ciljem promocije i edukacije o principima pravilne prehrane, suradnja učenika i mentora na platformi i razvoj digitalnih kompeticija učenika.Radove smo objedili u nekoliko finalnih proizvoda.

Pogledajte na poveznicama: eMagazin
Kemija hrane
Videokonferencije
Učimo o..
Wakelet

Zahvaljujemo se svim učenicima i mentorima koji su sudjelovali i doprinjeli razvoju i kreativnosti ovog projekta. sretanwave

Šeherzada Šaini Talić


Post je objavljen 27.06.2024. u 08:43 sati.