Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Dan 855.

Od zadnjeg javljanja došlo je do značajnih proboja na bojišnicama zapadno od Gorlivke prema New Yorku, a koje se nisu pomakle od 24.2.2022. tj. početka specijalne vojne operacije koja je započela prije 855. dana. Taj najbolje utvrđen dio bojnišnice napokon je probijen prema Toretsku iz kojeg su navodno već evakuirali civile. Od ostalih zbivanja u noći 20/21.6. bilježimo masovni napad sa 117 dronova na Krim i ostale Ruske regije. Iako ih Ruska PZO obara čak 114, tri koja su prošla zapalila su rafineriju kod Krasnodara. S druge strane Rusi su na Hrakovskoj bojišnici počeli djelovati sa FAB-3000 čiji radijus eksplozije je 230m, a geleri lete do 1240m. Ono što je na snimci vidljivo su ogromna krila UMPK modula koji se postavljaju na te trotonske bombe. Uz to se vidi da Rusi još rade na njihovoj preciznosti jer u tri do sada objavljene snimke, se ne vide izravni pogoci u ciljane objekte.

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/113879

Doznalo se da nam je susjedna Srbija isporučila Kijevu granata u vrijednosti oko 800 milijuna Eura preko trećih zemalja sa čime je isporučila oko 30% ukupnog broja granata nabavljenih tijekom tog sukoba. Može se reći kako su s time zaslužni za 30% šteta, mrtvih i ranjenih na Ruskoj strani. Čime se još jednom pokazalo da nema prijateljstva dok se veliki novci okreću. No unatoč tome oslobođena je Razdolovka, dok su se borbe primakle Petropavlovci i Pokrovsku. S druge strane Kijev je 23.6. izveo napad na plažu kod Sevastopolja s projektilom ATACMS s kasetnim punjenjem. Pritom je ubijeno pet i ranjeno 150 kupača. Nakon novih incidenata između Ruskih aviona i Američkih bespilotnih iznad Sirije i navodno Crnog mora, jučer su se telefonski čuli ministri obrane Austin i Belousov. Ovo je prvi njihov kontakt od sličnog takvog incidenta u ožujku 2023.

Placenici
Slika: Marko

Na osobnom planu obuke napokon je dočekan početak jedriličarske obuke na vitlu. Od 22.6. do danas u tri letačka dana polaznici su ostvarili između 14 do 20 startova s naletom oko sat vremena. Jučer ujutro je uzeta pauza zbog najave kiše i određenih otkaza na tehnici aerokluba. Jer kako to obično biva u zrakoplovstvu Marfijevi zakoni rade punom parom. No već popodne nastavljamo s pet šlepova po polazniku. S tim tempom, ako nas vrijeme posluži i ne bude novih otkaza tehnike, svi polaznici bi do nedjelje trebali imati potreban broj letova za prvi samostalni let tj. laširanje. Nastavak obuke u aerozaprezi nakon toga bi trebalo provesti u nekom kampu kod Otočca ili Sinja. Nakon toga se nalet za SPL dozvolu prikuplja na jedrenjima. Koje uz termiku i "peglanje" padine mogu potrajati satima. Dok se WW3 nastavlja...

Placenici
Slika: Marko


Post je objavljen 27.06.2024. u 00:01 sati.