Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Reprezentanti i klauni

Naravno kad već tipiziramo, tu je još i "hipnotisana gomila", ali neću o njima i danas. Thomas Mann je bio reprezentant građanske Njemačke, dok su njegovi bestijalni sunarodnjaci nekrofilno orgijali Europom. Bio je toga svjestan, primali su ga predsjednici država i vlada, a i pripisuje mu se izjava:"Njemačka je tamo gdje sam ja.". Brecht je bio prizemniji, više prosvjetiteljski klaunovski tip, pišući je pokušavao, domišljajući se na najluđe načine, odgajati puk.
Sva sjećanja bivših učenika navode kako nema sumnje u koju sam kategoriju spadao, sad sam među Ništavcima. S druge strane se buduće reprezentante da prepoznati od malih nogu, oni slijede svoju misiju. Imali smo učenika, koji je u četvrtom srednje zbog izostanaka, posebno iz vježbi iz struke, bio u opasnosti izgubiti godinu. Jedna kolegica je uvjerljivo branila "dostojanstvo struke". Ja sam samo usput napomenuo, sve rečeno stoji, ali učenik nikad neće raditi u struci. Učenik se nije ni raspravljao ni svađao, ali je dao do znanja da ponavljati razred sigurno neće moći.
Nekako se ipak prilagodio tamo gdje je prijetila opasnost, meni je rekao da bi bio zadovoljan, ako bih mu ja zaključio 4, ja sam konstatirao , do kuda bismo došli kad bi učenici odlučivali, što ćemo zaključiti i zaključio 5, u četvrom razredu je potpisao s klubom i prvi profesionalni ugovor i ja sam to odmah saznao, kao i to da su ga odmah dali na posudbu u drugu ligu. Uglavnom čitam jutros, nogometni klub Rijeka ima novog kapetana.

Post je objavljen 22.06.2024. u 19:29 sati.