Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Čitam i kuham

Jučer (sinoc) je bio zadnji susret naše divne čitateljske grupe "Čitam i kuham" - pauza do jeseni. Imali smo divno druženje i gošcu Djurdjicu Gatjal, spisateljicu za djecu i odrasle, autoricu i odlične poezije....Evo kako je bilo u fotografijama:

20240618-185504-2



Koliko nas ima....

Bijela (portugalska) sangrija, s kojom smo sladile naša nepca. Radila ju je naša draga voditeljica Manja. Pa kaže:

"Radila sam je po uputama presimpatičnog konobara iz Lisabona.

Nasjeckala sam sezonsko voće (breskva, marelica, borovnica), natrgala listiće mente, iscijedila 3 naranče i još 2 naranče (dubrovačke nešpricane) narezala zajedno s korom na tanke kolutiće, pa na četvrtine. Ovu voćnu čaroliju ostavila preko noći u frižideru.
Na samom susretu čaroliju sam preselila u bokal, dodala prosecco (možete bilo koje bijelo pjenušavo vino po izboru), malo mineralne vode i fante! Od ukupne količine alkohola 1/3 neka bude mineralna ili gazirani sok od naranče (Fanta, Jupi, Schweepes tangerina ili nešto slično).
To je to! Jako mi je falila dinja, ona daje poseban okus, ali sam je zaboravila kupiti dan ranije. Odlično ide svo voće osim jabuke (ona ne pusti nikakvu aromu - odnosno sok). By the way, grijeh je voće baciti kad popijete koktelčić! Pojedite ga!"

IMG-20240619-WA0016

Uz sangriju, koja je bila prefina, stigli su i slatki zalogaji - kolačici s komadicima voca...Zbilja ne znam što je bilo bolje.

20240618-185516-2

I uz sve to, slana poslastica - u obliku štapica - vidljivo na mojoj fotografiji.

20240618-185527

Gošca, gospodja Djurdjica...U bijeloj haljini.

Nakon svega, crtali smo i bojali fraktale. Ma, senzacija i zadovoljstvo!

Danas - nervoza zbog utakmice. Gledala, nervirala se. Igram pogadjanje rezultata preko Vibera, i ide mi. No, za ovu sam utakmicu predvidjela 2:1 za Hrvatsku. Očito nisam uračunala da ce se nešto dogadjati za vrijeme sudačke nadoknade.:(((
Jaoj, jaoj...:((( Tko mora pobijediti Talijane, ako želi ostati i proci grupu?! Pa "pametni" mi....:(((

Ljubim!



Post je objavljen 20.06.2024. u 00:08 sati.