Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

U KARLOVAC DOLAZI ZVJEZDANO LJETO 2024.


20 DANA BOGATIH DOGAĐANJIMA ZA
445 .ROĐENDAN GRADA KARLOVCA


U karlovačkom Kinu Edison predstavljen je 13. lipnja bogati program trotjedne manifestacije Zvjezdano ljeto kojom se obilježava 445. rođendan grada Karlovca, rođendanski dan je 13. srpnja.
Zvjezdano ljeto započinje 23. lipnja u 19 sati uz svečanost otvorenja ispred Gradskog kazališta Zorin dom kada će nastupiti mladi pjevač Martin Kosovac, te uz paljenje Ivanjskog krijesa na obalama rijeke Kupe, nešto kasnije, ali iste večeri.

Tijekom tri tjedna održati će se brojna sportska natjecanja, predstave karlovačkog kazališta, kao i gostovanja drugih kazališta u gradu Karlovcu, glazbena događanja, ulična umjetnost, programi zabavnog i edukativnog karaktera, te rođendanski bal.

U sportska natjecanja uvršteni su i sportovi poput mačevanja i baseballa. Za ljubitelje biciklizma priprema se biciklijada „Karlovačke 4 rijeke“, a oni koji vole tenis na travi uživati će u turniru „Wimbeldon u Karlovcu“. Održat će se i kup grada Karlovca u lovnom streljaštvu, festival sportske rekreacije, veslačka regata i šahovski turnir. Kino Edison u sklopu Zvjezdanog ljeta organizira zajedničko gledanje utakmica hrvatske reprezentacije na Europskom nogometnom prvenstvu.

„Karlovački kazališni festival ugostit će i HNK Osijek, HNK Ivan pl. Zajc iz Rijeke, Kunst teatar, Boss teatar, Kerekesh teatar i Gala teatar s odabranim predstavama, a ponudit će i nekoliko sjajnih koncerata.“ – najavio je Milivoj Juras, ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom. Međunarodni festival folklora već 25 godina u Karlovac donosi tradiciju i kulturu iz različitih zemalja i dijelova svijeta. „Ove godine gostuju društva iz Paname, Uskršnjih otoka iz Čilea, Indije, Perua, Moldavije i Slovačke, a uz ples, pjesmu i tradicijska ruha, donijet će i dašak svoje lokalne kuhinje na Festivalu okusi svijeta.“ – izjavio je Željko Štajcer, predsjednik Međunarodnog festivala folklora Karlovac. Kroz Karlovac dance festival i ovoga godine ponuditi će atraktivne plesne predstave na kojima će posjetitelji uživati u vrhunskim plesnim izvedbama. Židovska zajednica svoju tradicijsku kulturu pokazat će kroz izložbe, koncerte i susrete u sklopu festivala Dani židovske baštine.

11. Hrvatska flautistička akademija predstaviti će se s eminentnim mentorima i sudionicima iz cijelog svijeta. Profesori i polaznici će i ove godine održati svečani koncert. U sklopu Zvjezdanog ljeta održat će se i glazbeno edukativni festival Ćušpajz, a s nestrpljenjem očekuje se Karlovac Open Air Tribute Festival koji i ove godine dovodi neke od najboljih svjetskih tribute bendova. Koncerti ovog festivala daju počast glazbenicima koji su obilježili 20. stoljeće. Ove godine slavit će se Beatlesi, U2 i Elvis Presley, a točan raspored može se naći na linku. https://karlovacopenair.com/ što će se održavati od 27 do 29.6. 2024.

Ulična umjetnost. Ljeto je vrijeme susreta i događanja na otvorenom, a Zvjezdano ljeto njima obiluje:ArtiKa, PARKiranje, StretArt galerija samo su neki od festivala koji će karlovačke ulice i trgove napuniti radionicama, performansima, izložbama, svjetlom i glazbom. Sudionici će imati priliku naučiti nešto novo i pri tom se dobro zabaviti, možda čak i pred vratima vlastitog doma.
Zvjezdano ljeto donijet će tematske turističke ture kao i pub kvizove. Posebno živo bit će u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić uz različite radionice i čitaonice za najmlađe. Novost je TESLAthon, bal znanosti i kreativnosti koji će se kroz 2 dana održavati u Nikola Tesla Experience Centru Karlovac.

Dan grada, 13. srpnja vrhunac je Zvjezdanog ljeta. Uz tradicionalni bal proslavit će se 445. rođendan Karlovca. Ove godine posebno će ga obilježiti veliki koncert glazbene dive Doris Dragović, čije hitove jako dobro znaju sve generacije

PRIJAVITE SE ZA BAL NA DAN GRADA KARLOVCA

. „Pozivam sve naše građane, kao i goste grada, da se već sad prijave za sudjelovanje u tradicionalnom balu kojim ćemo obilježiti 445. rođendan Karlovca. Prijaviti se možete putem linka bal.karlovac.hr – izjavila je Daniela Peris, ispred Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj grada i fondove EU.

Sva događanja Zvjezdanog ljeta besplatna su za posjetitelje, a program je na službenim stranicama manifestacije: zvjezdanoljeto.karlovac.hr.

Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac.

Izvor: Grad Karlovac, mzz



Post je objavljen 17.06.2024. u 17:32 sati.