Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moody

Marketing

"sve po planu"


Trodnevna "specijalna vojna operacija" je duboko zagazila u treću godinu brutalne agresije RuZZije na Ukrajinu.
Oko ukrajinskog grada Vovčanska trenutno se vode žestoke borbe.
U tijeku su teške borbe oko tvornice agregata na sjevernom rubu Vovčanska (u okruženju oko 500 ruZZkih agresora), prema vojnim blogerima s obje strane.
Sve prema planu, kaže "strateg" Putler.
Ovaj ruZZki mil-bloger piše:
"RuZZko zrakoplovstvo dnevno ispali preko 100 FAB-500 raketa, ali Ukrajinci uzvraćaju s Hammerima.
Još uvijek čekam jesu li "manevri" prema Harkovu genijalni plan Glavnog stožera za diverzantski udar".
#ZhivovZ
ru-vovchansk
RuZZki ultimatum kojeg u Kremlju nazivaju "mirovnim prijedlogom" je samo izraz bijesa, izazvan ne samo usporenim vojnim osvajanjima, nego i negativnim gospodarskim pokazateljima.
Iako kremaljska propaganda tvrdi kako sankcije samo jačaju RuZZiju, čemu onda traži "veliki strateg Putler" njihovo ukidanje?!
#MFA RuZZ
put-peaceplan
Trenutačna previranja na ruskim mjenjačkim tržištima kombinacija su sankcija i javne panike.
Nove sankcije SAD-a, koje uključuju ograničenja Moskovske burze, izazvale su navalu za devizama među Rusima, posebno onima sa značajnim bogatstvom koji se boje daljnje izolacije od globalnog financijskog sustava.
Obustava prodaje valuta od strane Moskovske burze pogoršala je situaciju, dovodeći do povećane tjeskobe i potražnje.
Učinkovitost ovih sankcija i njihov dugoročni učinak na ruska financijska tržišta ostaju neizvjesni.
Nove sankcije sada uzrokuju opsadu ruskih banaka.
Rublja je bila 6000 prema 1 USD 1998. kada je Rusija bankrotirala. 3 nule su "obrisane" i tako opljačkale građane preko noći.
Od tada je rublja pala sa 6 na 90 na 1 dolar.

A tek GaZprom?
ru-gazprom-stock
Za budući plinovod "Sibir2" Kina je tražila plaćanje blizu snažno subvencioniranih domaćih cijena Rusije (znači ispod tržišne cijene) i da će se obvezati samo na kupnju malog dijela planiranog godišnjeg kapaciteta plinovoda od 50 milijardi kubičnih metara plina.
I da RuZZija financira njegovu izgradnju!?

Odobrenje za plinovod promijenilo bi strašnu sudbinu Gazproma, ruskog državnog monopolista za izvoz plina, povezivanjem kineskog tržišta s plinskim poljima u zapadnoj Rusiji koja su nekoć opskrbljivala Europu.
Gazprom je pretrpio gubitak od 629 milijardi rubalja (6,9 milijardi dolara) prošle godine, najveći u najmanje četvrt stoljeća, usred pada prodaje plina Europi, koja je imala veći uspjeh od očekivanog u diverzifikaciji od ruske energije.
Dok je RuZZija izrazila uvjerenje u postizanje dogovora oko Power of Siberia 2 "u bliskoj budućnosti", neki su uočili kako je taj zastoj oko Sibira2 razlog zašto se Aleksej Miller, izvršni direktor Gazproma, nije pridružio Putleru u državnom posjetu Pekingu prošli mjesec.

Post je objavljen 17.06.2024. u 12:29 sati.