Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

POTPISANA TREĆA FAZA ZA VODOVOD HRMOTINE – STINICA



VODA ZA PRIMORJE I OTOKE

Sporazum o prijateljstvu i suradnji između Grada Novalje i Grada Mikulova iz Češke. potpisali su gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo i gradonačelnica Mikulova Jitka Sobotkova na Dan grada Novalje 13. lipnja. Time je službeno započela suradnja koja će unaprijediti kulturnu i gospodarsku razmjenu između dva grada.
Prethodnoga dana potpisan je i Ugovor o izvođenju radova na prvoj dionici paralelnog cjevovoda Hrmotine-Stinica, za dionicu III. faza, dužine 4,7 kilometara između Vodovoda Hrvatsko Primorje-Južni ogranak d.o.o. Senj i tvrtke Inženjering Georad d.o.o. iz Makarske. Ova investicija dio je opsežnog projekta osiguranja sigurne i kvalitetne vodoopskrbe Primorja i otoka, čija je ukupna vrijednost 46 milijuna eura, a završetak je planiran do kraja 2025.
Gradonačelnik grada Novalje, Ivan Dabo je izrazio zadovoljstvo napretkom projekta:

„Ovo je najbitniji projekt vodoopskrbe za koji smo dobili preko 36 milijuna eura. Nadamo se da ćemo dobiti i dodatnih 10 milijuna kako bismo zatvorili ovu priču. Puno je bilo nepoznanica i problema, ali danas, potpisivanjem treće faze projekta, svi možemo biti zadovoljni. Presretan sam što se ovo događa uoči blagdana našeg nebeskog zaštitnika sv. Antona,“ rekao je gradonačelnik .Vrijednost ugovorenih radova iznosi 6.419.173,55 eura s PDV-om.

Na svečanoj sjednici gradskog Vijeća povodom Dana Grada Novalje, među gostima su bili izaslanik Sabora Ivan Malenica, izaslanik predsjednika Vlade Josip Bilaver, župan Ernest Petry i njegova zamjenica Jasna Orešković Brkljačić, direktor Fonda za zaštitu okoliša Luka Balen, te gradonačelnici i načelnici brojnih gradova i općina.

Župan Ličko senjski Ernest Petry osvrnuo se na tri godine svog mandata i istaknuo rezultate. “Ove tri godine od kad sam župan, zasukali smo rukave i to se vidi po rezultatima. Hvala Vladi bez čije sinergije to ne bismo uspjeli. Sve što dolazi pred nama je novo vrijeme, a mi moramo ostaviti nasljeđe mladim generacijama. Sretan Dan grada i imendan svima,” rekao je Petry.
Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, u ime predsjednika Vlade pozdravio je okupljene i čestitao Dan grada.
“Novalja je značajno turističko središte u Hrvatskoj. Vlada je prepoznala značaj Novalje, ovdje smo realizirali velike projekte. Sve će to pridonijeti daljnjem razvoju grada i cijelog područja,” rekao je Bilaver, istaknuvši važnost ravnomjernog razvoja i prometne povezanosti otoka.
Ivan Malenica, saborski zastupnik, istaknuo je važnost realiziranih projekata. “Puno se toga napravilo u protekloj godini. Bitni i važni projekti koje je trebalo potaknuti i naći način da se isfinanciraju. Novalja nije samo turizam, ona ima viziju za gospodarstvo i projekti će poboljšati kvalitetu života,” zaključio je Malenica. Tijekom svečanosti uručena su priznanja najzaslužnijim pojedincima i institucijama grada Novalje na otoku Pagu.

Podsjetiti ću Pag je peti po veličini jadranski hrvatski otok, koji administrativno podpada pod dvije županije, a to su Ličko-senjska.i Zadarska županija. Pag je na sjevernom Jadranu , ali ujedno ima najdužu obalu od 269 kilometra.

Izvor: Grad Novalja, mzz


Post je objavljen 16.06.2024. u 07:57 sati.