Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Trening i Kinoteka Bar

20240612-202231

Sinoc u Booksi...

Jako mi se svidja bračni par iz Frakture, koji je došao podržati svoju autoricu Magdalenu Blaževic. Čitala sam njen roman "Strah od kupine". ISPRAVAK: To je roman Danijele Crljen. Mislila sam na "Sezonu berbe". Lijepo, ali teško štivo. Bilo je zadovoljstvo slůšati kad netko tko piše s ljubavlju objašnjava svoje motive i dijeli svoja razmišljanja o svrsi pisanja.

20240612-202225

Vrijeme je dodjele tportalove nagrade, jedne od najznačajnijih književnih nagrada, a
Magdalena Blažević je prošlogodišnja dobitnica i ovogodišnja polufinalistkinja. Razgovor vodi Filip Kučeković, kritičar portala Booksa.hr, kroatist, povjesničar umjetnosti i komparatist, trenutno na Poslijediplomskom studiju znanosti o književnosti, teatrologije, dramatologije, filmologije, muzikologije i studija kulture.

Magdalena Blažević rođena je i odrasla u Žepču. Diplomirala je hrvatski i engleski jezik i književnost. Kratke priče su joj objavljene u književnim časopisima i na književnim portalima: Balkanski književni glasnik, Riječi, Život, Ajfelov most, Strane, Astronaut itd. Objavila je knjigu priča Svetkovina 2020. te roman U kasno ljeto 2022., za koji je dobila i književnu nagradu tportal 2023. Knjige su joj objavljene u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, a prevode se na katalonski i francuski. Dobitnica je nekoliko nagrada za najbolju priču. Živi i radi u Mostaru.

Filip Kučeković (Zagreb, 1996.) završio je studij kroatistike i povijesti umjetnosti te komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno studira Poslijediplomski studij znanosti o književnosti, teatrologije, dramatologije, filmologije, muzikologije i studija kulture. Književne kritike objavljuje na portalu Booksa.hr.

Toliko o jučer. Danas, iliti četvrtak. Mia na treningu.

20240613-181437-2



20240613-181822

Na Mažurancu.....

20240613-183213

Šašavica ....:)))))

I.na kraju ovog divnog dana, Kinoteka Bar.
Promocija knjige poetskih mikrofikcija Godina smrdljivog Martina (MeandarMedia, 2024) Miroslava Mićanovića.

Sudjelovali su:
Miroslav Mićanović, autor
Anja Tomljenović, književna kritičarka
Voditeljica: Sanja Bakovic
Izdavač: MeandarMedia


20240613-193958-2

S lijeva na desno: Anja, Sanja i
Miroslav Mićanovic

Miroslav Micanovic
Rođen u Brčkom, živio u Gunji. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljuju poeziju, prozu i kritike na radiju, u dnevnim novinama i časopisima. Tekstovi su mu nagrađivani i uvrštavani u različite antologije, izbore, preglede i prevođeni na druge jezike. Sastavio s B. Čegecom pregled hrvatskoga pjesništva osamdesetih i devedesetih "Strast razlike, tamni zvuk praznine". Autor antologije suvremenoga hrvatskog pjesništva "Utjeha kaosa", prevedene na engleski i mađarski jezik. Sudionik hrvatskih i europskih književnih festivala, voditelj radionica poezije i kratke priče. Dugogodišnji je urednik časopisa Quorum, biblioteka u Nakladi MD i autorskih knjiga kod različitih hrvatskih izdavača. Godine 2020. dobitnik je Goranova vijenca za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu.

Ljubim!







Post je objavljen 14.06.2024. u 00:45 sati.