Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

FOND EUROPSKOG NOGOMETNOG PRVENSTVA JE 331 MILIJUN EURA


PLASMAN VEĆ DONOSI 9,25 MILIJUNA EURA

Europsko nogometno prvenstvo počinje 14. lipnja 2024. u Njemačkoj, a ukupni financijski fond koji je propisala UEFA, a koji znači nagradu, je najblaže rečeno, vrlo visok, odnosno - ogroman. Ukupno iznosi 331 milijun eura.

Euri se dijele ovako: Svaka reprezentacija za sam plasman na Europsko nogometno prvenstvo već dobiva 9, 25 milijuna eura, zatim, pobjeda u grupi donosi reprezentaciji milijun eura, a ako je rezultat neriješen onda 500 tisuća eura, ulazak u osminu finala donosi 1,5 milijuna eura, ulazak u četvrtfinale 2,5 milijuna eura, a ulazak u polufinale nogometnog prvenstva Europe donosi 4 milijuna eura.
Ući u finale znači dobiti još 5 milijuna eura, a šampion, odnosno pobjednik Europskog prvenstva u nogometu dobiva 8 milijuna eura.

Zarada će pripasti i klubovima iz kojih su igrači, te će njima biti plaćena naknada za igrače. Budžet za to je 240 milijuna eura i biće razdijeljen na 600 klubova. Oko 140 milijuna je namijenjeno za igrače koji su pozvani na EURO, a još 100 milijuna će biti za klubove čiji su igrači igrali u Ligi nacija i kvalifikacijama, a nisu nastupili na Europskom nogometnom prvenstvu.


Izvor: soccersportal.rs,mzz


Post je objavljen 12.06.2024. u 08:29 sati.