Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Tuhobić i Kurin







Nakon Svete gore krenuli smo prema Kvarneru za obići još neki vrh. Uspon na vrh Tuhobić se može iz više strana, obično se ide iz naselja Zlobin i Plase u Bakarštini a najkraće je od izviđačkog doma ili vikendica nedaleko Gornjeg Jelenja. Ovdje smo kod izviđačkog doma u dolini Lepenice kraj kojeg i protiče potok Lepenica.
tuhob-9570

Na vrhu Tuhobića sreli smo planinara koji je došao vozilom iz Hreljina preko Satničkog do livada pod vrhom.
tuho-0067

Pogledi sa vrha Tuhobića na more i na dio jezera Lepenice i mjesta Fužine.
tuho-V-0064 tuho-V-0068

Nismo htjeli bračni par koji drži ovaj dom gnjaviti za spavanje makar smo već jednom prije par g. spavali nakon uspona na Tuhobić (1109m.) i krenuli smo dalje prema planinarskom domu Vagabundina koliba. Dom smo našli zatvoren i to nas začudilo ali drugi dan kad smo se čuli sa domarom rekao nam je kako za sada zatvaraju u 19h jer nemaju dovoljno ljudi za održavanje.
tuh-vag-8626
(Fotka je od lani iz ovog doba).
I tako se ni 'kod Vagabunda' nismo zadržali nego krenuli dalje prema skloništu Kurin kojeg drži PD Strilež iz Crikvenice.

Kod doma nismo zatekli nikoga makar je subota uvečer ali sklonište je uvijek otvoreno i mogli smo prespavati. Došli smo po mraku ali nije mi bio problem pronaći put a imali smo i bater. lampe. U skloništu imaju montažne krevete i madrace ali je potrebno imati sa sobom spavaće vreće. Naložili smo i pećicu uz pripremljena drva kako bi nam bilo toplo dok smo večerali. Ovo je planin. dom koji je bio zatvoren ali ima vanjski kamin i stol sa klupama gdje se može sjesti ali radije smo se smjestili u skloništu.
tuh-kur-1718-crop

tuh-kur-1719-crop
U blizini skloništa je i izvor sa pitkom vodom gdje se može i umiti ujutro. Na putu do ove kuće i skloništa ima i tabla sa natpisom '-Pozor! Područje medvjeda'. tako da baš nije dobro bauljati po mraku.

Lagani rebus:
reb4-13-5901234123457 reb3-vaga-pravde reb2-zima-2024-hello-magazine-glavna-01-crop

Premetaljke:
DAN GUBAV nije
i sunce se smije.
U gori HOĆU BIT'
na vrelu vodu pit'.
TEŠKI SLON nam
trubi -RUKNI!
a mi njemu
sjed', ustukni.

Križaljkica 5x7 sa upisanim slogovima.
Vodoravno i okomito. 1. Održavanje na vodi bez pogona. 2. ? 3. Dio noge. 4. Koji se voli tući, tabati. 5. Vrst bolesti kod pčela.
Tuh-tit-5x7-kri-a

Za promjenu pizza i za vegane.
tuho-H-0009-crop-crop




Post je objavljen 09.06.2024. u 13:31 sati.