Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

DeDan

Zapad ovih dana slavi, ono što misli da može slaviti, u svezi nekakve pobjede nad nacizmom u WW2.
Francuska je pozvala čak i Ruse na proslavu, pod parolom dođite slaviti pobjedu nad pravim nacistima, a ne onim izmišljenim u Ukrajini.

To je ipak strašno uvrijedilo Bidena, koji je poručio da neće doći ako ijedan ruski diplomat bude nazočan.

Biden neće doći ni na "mirovnu" konferenciju u Švicarskoj, organiziranu od strane najvećeg demokrata u povijesti, jer ta je konferencija odavno propala izostankom ključnih država, pa ni Biden nije želio gubiti vrijeme.

S obzirom na to da Rusi nisu pozvani, jer Biden je Biden, možemo mirne duše reći da se baš nema što slaviti, pogotovo ne nekakva pobjeda.
Bez Rusa na istočnoj fronti, zapadni saveznici su mogli izvršiti stotine iskrcavanja na bilo kojem djelu Europe i bez ikakve šanse da ugroze nacističku državu i sam nacistički režim.

Ono što vam ipak želim ispričati je način na koji su zapadni saveznici ratovali na svom putu do Njemačke, jer taj način ratovanja nije se promijenio do dana današnjeg, a to jasno vidimo u Ukrajini i u Gazi, a vidjeli smo i u Vijetnamu, Iraku, Jemenu, Libiji, Afganistanu i gdje su civili bili konstantna meta.

Na svom putu do njemačke, u bitkama koje su uslijedile, zapadni saveznici su ubili 60.000 njemačkih vojnika, a kolateralne žrtve su brojale 60.000 francuskih civila. Doslovno za svakog ubijenog vojnika Wehrmachta stradao je jedan francuski seljak, jer se rat vodio tako da bi srušili jednu francusku kuću i pobili cijelu francusku obitelj, ako bi se u njoj skrivao jedan jedini njemački vojnik.

Francuska ovih dana uistinu nema što slaviti, što iz rečenoga, što iz činjenice da nisu, ama baš na nikakav način, pridonijeli pobjedi nad nacizmom.
Prisutnost zapadnih saveznika je bila kolika- tolika pomoć Rusima, koji su ogromnim žrtvama, dali glavni obol toj pobjedi.

Pri osnivanju UN-a i u njenoj povelji jasno piše da sve države pobjednice u WW2 imaju pravo i dužnost reagirati silom na ikakvu pojavu nacizma u svijetu. Nacizam se, iz dugog zimskog sna, ponovo probudio u Ukrajini, Rusi su stoga, po povelji UN-a, imali dužnost reagirati.



Post je objavljen 09.06.2024. u 06:43 sati.