Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Pet Centar i Booksa

Danas užurbani dan. A kada nije?:))) Predavanje u Pet Centru Vrbani: "S ljubimcem na put". Svašta čovjek nauči. Mia je dobila prave ljetne poklone.

20240605-184836-2


Tu su poslastice, posudica za vodu kada se putuje i "sladoled" kojeg treba napuniti vodom i staviti u duboko zamrzavanje. Nakon nekog vremena, imate sladoled - rashladjivač. :))


Halo taxi do kuce, jer vec u osam navačer treba biti ispred Bookse. Gle koja najava:


"Putopisno-poetski razgovor pjesnikinje Sanje Baković i prevoditeljice Željke Somun.

Ako pratimo Sanju Baković preko njenih Facebook zapisa, vidjet ćemo da se s lakoćom otisne s Peščenice preko Maksimira, Medvednice i Bola na Braču do Pariza, Temišvara i Alhambre. Od tog vrtoglavog špartanja po geografskim koordinatama, zapeo nam je za oko njen književni boravak u Medelinu gdje je gostovala na jednom od najvećih festivala poezije u Južnoj Americi. O Kolumbiji i njenoj književnoj sceni nas sve zanima, a sigurni smo i vas. Želimo čuti odgovore na brojna pitanja: kako je naš prijatelj drug pjesnik George Mario Angel Quintero, je li istina da publika sluša poeziju na otvorenom i dok pada kiša, jel istina da je Marquezov grob nista posebno, a kuća neuhvatljiva, je l u poeziji, aktivističkoj i političkog, budućnost Medellina? Sanjina sugovornica je Željka Somun, strastvena prevoditeljica s nevjerovatnim potencijalom povezivanja ljudi, književnosti i jezika. Ona je i zakuhala ovo pjesničko putovanje, zamiješala susrete i prevela Sanjinu poeziju na španski predavši je kolumbijskoj publici na čitanje i samim tim postala i Sanjina suputnica po Kolumbiji.

Program podupiru Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova."

Sanja je posebno blistala, očito su lijepe uspomene koje je podijelila sa nama, koji smo jw došli poslušati ispred Bookse. Prelistala sam i prekrasne fotografije, koje je donijela s putovanja.
Hrabro je otisnuti se na tako dalek put, posebno u te krajeve. Srecom, nije se dogodilo ništa ružno. Mogla bih je slušati satima.....Kako poezija vodi po svijetu....i nju i Dariju Žilic....

20240605-200837

Željka i Sanja (s lijeva na desno).

Ljubim!

Post je objavljen 06.06.2024. u 00:49 sati.