Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MEĐUNARODNO NATJECANJE U JASTREBARSKOM ARBORETUMU



EKOLOŠKA OSVJEŠTENOST I ATRAKTIVNOST

Grad Jastrebarsko koji ima oko 15 tisuća stanovnika, a 30 kilometara jugozapadno je od Zagreba biti će od 5.do 7. srpnja domaćin Europskog natjecanja arborista penjača. Natjecanje će se održati u perivoju dvorca Erdödy . Stručni žiri Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata 2022. godine proglasio je perivoj dvorca Erdödy najljepšim spomenikom parkovne arhitekture u Hrvatskoj. Natjecanje organizira Hrvatska udruga za arborikulturu

„Natjecanje je uvršteno u kalendar događanja Međunarodne udruge za arborikulturu (ISA); European Tree Climbing Championship (itcc-isa.com), a ono se organizira kružno po državama Europe te se ove godine po prvi puta organizira u Hrvatskoj. Na natjecanju će sudjelovati profesionalni arboristi iz cijele Europe, demonstrirajući svoje vještine penjanja i njege stabala kroz razne discipline poput radnog penjanja, brzinskog penjanja, zračnog spašavanja, bacanja užeta i uspona. Ovo natjecanje omogućit će arboristima da pokažu svoje sposobnosti izvođenja arborikulturnih radova na siguran i precizan način.
Ovo događanje nije samo natjecateljskog karaktera, već i ključni dio Strategije razvoja održivog turizma Hrvatske do 2030. godine. Promovira cjelogodišnji turizam, očuvanje okoliša, inovativne i konkurentne pristupe te otpornost turizma.

Europsko natjecanje penjača arborista predstavlja time jedinstvenu priliku za Jastrebarsko i Hrvatsku da se pozicioniraju kao destinacije visoke ekološke osviještenosti i atraktivnosti za posjetitelje. Uz 250 natjecatelja i više od 50 volontera, očekuje se značajan dolazak posjetitelja, što će pridonijeti turističkoj ponudi grada.

Više informacija o natjecanju možete pronaći na službenoj stranici ETCC natjecanja: https://www.itcc-isa.com/events/regional/etcc.

Izvor. Vijesti grada Jastrebarskog,mzz


Post je objavljen 03.06.2024. u 18:22 sati.