Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Dan 829.

U međuvremenu se doznalo za uništenje još jednog PZO/PRO sustava S-400 kod sela Klenivka (Donjeck) koji je čuvao aerodrom kod gradića Mospine. Uz svesrdnu zapadnu obavještajnu potporu na njega je 22.5. lansiran balistički projektil ATACMS s kasetnim punjenjem. Iako je to svojevrsna pljuska Ruskoj PZO, navedeni događaj je ipak na razini statističke pogreške tijekom svih ovih dana specijalne vojne operacije pri kojima je Ukrajina ostala bez 524 sustava PZO i 607 borbenih aviona.

Placenici
Karte: https://t.me/Slavyangrad/99375 i https://t.me/Slavyangrad/99749

Od mog prethodnog izvješća Rusi su izvršili čak tri napada sa strateškim bombarderima. U noćima 25/26. i 29/30. lipnja već uobičajena kombinacija bespilotnih Gerana i krstarećih raketa H-101/555 ispaljenih s Tu-95 padala je najviše po aerodromu Starokonstantinov. Navedeni aerodrom još uvijek ugošćuje nepoznati broj taktičkih bombardera Su-24 s kojih se lansiraju krstareće rakete Storm Shadow/SCALP prema "novim" Ruskim teritorijima. Što bi se uskoro moglo dodatno zaoštriti jer je SAD Kijevskom režimu kojem je istekao mandat navodno odobrio uporabu svojih dalekometnih oružnih sustava i protiv "starih" Ruskih teritorija.

Placenici
Slike: https://t.me/Slavyangrad/99556

Navedena eskalacija je bila za očekivati nakon što je 27.5. Kijevski režim izveo napad s Britanskom bespilotnom letjelicom na stratešku radarsku instalaciju Voronjež. Budući su njene radarske postaje smještene tisuću i kusur kilometara od Ukrajinske granice, a služe za otkrivanje lansiranja ICBM projektila jasno je da nemaju nikakve veze s tim ratom. Što nam jasno otkriva nalogodavace i planere tog napada. Kad tu vijest suočimo sa sljedećom izjavom ravnatelja eFeSBea mislim da bi i najgluplji među nama trebali izvući zaključak tko je stajao iza toga.

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/99960

U noći za nama 31.5 na 1.6. Ruska strateška avijacija u kombinaciji sa ostallim sredstvima kopnenog i pomorskog lansiranja izvela je novi masovni napad na elektromrežu Ukrajine. Lansirano je 47 bespilotnih Gerana, 45 krstarećih i pet balističkih raketa. Dok prave razmjere štete tog napada tek trebamo doznati, od ranije znamo da im je termoenergetski sektor skoro potpuno van funkcije tj. daje jedva 5% struje. Za to vrijeme nastavlja se Ruski napredak na terenu. U pozadini svega toga kuha se i neka nova ekonomska kriza što nam nedavno otkriva Vrhovnik tijekom obilaska Čakovca. Na osobnom planu obuke izvršen je obilazak baze Romeo-Papa i obilazak vojne tehnike na Jarunu povodom Dana OSRH i državnosti. WW3 se nastavlja...

Placenici
Slika: Manga


Post je objavljen 01.06.2024. u 13:31 sati.