Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starrynight2022

Marketing

BITI DUHOVAN

BITI DUHOVAN

Biti duhovan i biti nematerijalan, iznad fizičke i materijalne zadatosti stvari, odnosno da to materijalno i fizičko odrađuje netko drugi za tebe, a ti se prepuštaš oslobođen fizičkog rada duhovnosti u punom spektru, ideal je svakog duhovnjaka. Recimo, cijeli dan slušaš Bachov Jesus bleibet meine Freude i pišeš pjesmuljke. Visiš na kompu i puštaš u eter svoje velebne misli kao pliskavice za svekoliko čitateljstvo u funkciji publike u čekanju za tvoju duhovnu poštansku isporuku. Ponosan si i zadovoljan svojim pjesmuljcima, mislima, aforizmima, epigramima, misaonim bravurama i stilskim figurama koje ni sam ne razumiješ i ne shvaćaš od kud ti takve divote u duši i zapljuskuješ ih u eter poplavljujući svojom kanalizacijom svijet oko sebe. Biti nerazumljiv, dubok, duhovan, mutiti bistru vodu erupcijama i plinovima svojim, zna se da pjesnici bistru vodu mute da bi izgledala dublja, kao i braća kler. I tako ti mutiš i mutiš i duhovan si do krajnjih granica svog svemira složenog od samo jedne zvijezde – tebe. I dok maštaš rojenje satelita oko sebe i u mraku publiku za svoje pjesmuljke kojoj napominješ stanje svog brojača i posjeta tvojoj stranici koju sam napumpavaš enter, enter, enter, enter, enter ….
: ))))))))))))) , za tebe rinta neki fizikaner koji za duhovno i nema puno vremena jer radi 16/24 i za tebe i za sebe, za sebe tek ako mu što kad prvo tebe namiri ostane, iako ne ostane uglavnom ništa, osim onih osam sati od 24 za svoj zombi life.

Molitva za financijski blagoslov:

„Gospodine, dolazim Ti sa svojim brigama i financijskim poteškoćama. Prinosim ti svoje financijske probleme, male i velike. U ime Isusa neka svako sotonsko djelovanje na moje financije bude prekinuto. Daj mi milost da dobra upotrebljavam na veću Slavu Božju. Pomozi mi da mogu dati Bogu i Cezaru. Pouči me da upotrijebim povjerena mi dobra kako ti želiš. Oprosti mi moje grijehe na materijalnom području. Oprosti sve moje grijehe rasipnosti, ne vraćanje dugova, visoke kamate, pravljenje visokog profita, crno tržište, nagomilavanje zalihe, ponositost materijalnim dobrima, uništavanje tuđih dobara, i neispravno mjerenje, porezno izbjegavanje i ne davanje milostinje. Usrdno molimo, da nam pomogneš sačuvati sve što posjedujemo, tako da nam to ne unište zli pakleni duhovi u svojem bijesnom jurišu i u svojem napadu. Izli svoju predragocjenu Krv na moje materijalna dobra i oslobodi me od svih problema. Hvala Ti Isuse. Aleluja!“

O, Bože, daj da neki kmet radi za mene!

Vidite kako je to jednostavno, jednom molitvom za sve probleme, ako nemaš lovu da ju dobiješ, a ako si lihvar i kamatar, da ti bude oprošteno.

I doista, molitva pali. Evo te dok klimatiziran ležiš u nekoj fotelji ili kancelariji ili kuriji s cvjetnjakom i vodoskokom i privatnim robljem i slušaš Jesus bleibet meine Freude a duša ti leti u nebo u čijim plavetnim visinama se rađa nova ti inspiracija i novi pjesmuljak i misaoni uradak za kojeg ćeš pritiskati enter, enter, enter i nabijati si brojač, a plaćica i penzijica cure s neba same od sebe ili pak vjerojatnije eksploatacijom bližnjega svoga, za što ti je unaprijed oprošteno tronutim izgovaranjem deset puta u nebo molitve za financijski blagoslov, poslije čega u miru i rasterećenju od grijeha ubrizgavaš na svoju stranicu svoj najnoviji duhovni štrc.




Post je objavljen 31.05.2024. u 12:41 sati.