Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starrynight2022

Marketing

NOVI ŽIVOT SE RAĐA

Lijepo je gledati kako svijet napreduje i alati idu sve dalje i dalje i omogućuju ljudima ono što je još jučer bilo nezamislivo, razbijajući mitove i predrasude u paramparčad. Spiljomen je prirodne i atmosferske pojave tumačio „čudom“ i reagirao praznovjerjem i strahom, današnji čovjek putem interneta i interaktivnih alata ima jednim klikom na raspolaganju sva suvremena znanstvena tumačenja pojava koje su spiljskog čovjeka duboko plašile i uznemiravale, te ga, ne znajući im uzroke i poosobljavajući prirodnu pojavu, otjerale u ralje religija i psihopatologije. Vjerojatno bi naš spiljski, da vidi 4D baby scan fotografiju, smatrao to radom bogova, bog koji vidi pod kožu, možda bi ga nazvao bog Oculus. Shvaćate? Puno je lakše vjerovati u bogove i vragove nego stvoriti skener i fotoaparat, klečati nego misliti, vjerovati nego znati. Sve je to ogromna prijevara ljudi, taj religijski balast kojeg plaćamo da nas vara i obmanjuje i šalje u svoje vjerske i interesne ratove za njihovo zlato i moć metodom mrkve i batine. Batinom te tjera klečati a za poslušnost ti da mrkvu ili te slavi k'o heroja ili ratnu ikonu kad za guzičara pogineš. Ciklus. Zašto je ušao u društvenu školu i baja da je 2 : 8000 = 1, s takvom matematikom po školama, spiljomen zanavek ostaje u špilji.

Sinoć sam iz prekooceanije dobila na comp seriju fotografija i videa, prekrasne sličice bebice u trbuhu napravljene 4D baby skenerom, i sjetila se svojih ultrazvuka i sličica mojih bebica i kako sam bila fascinirana, a sad je to u kratko vrijeme sve napredovalo do pravih filmova s bebama za radoznale mame i tate. Pa sam se malo raspitala na Googleu o toj tehnici zagledanja pod kožu, naravno, na znanstvenim a ne šatro kanalima. 3D ultrazvuk je medicinska ultrazvučna tehnika koja se često koristi u fetalnim, kardiološkim, transrektalnim i intravaskularnim primjenama. 3D ultrazvuk posebno se odnosi na volumensko prikazivanje ultrazvučnih podataka. Kada uključuje niz 3D volumena prikupljenih tijekom vremena, to se također može nazvati 4D ultrazvukom (tri prostorne dimenzije plus jedna vremenska dimenzija) ili 3D ultrazvukom u stvarnom vremenu.

Moram priznati da je fascinantno bilo gledati bebicu malo prije rođenja u maminom trbuhu, gdje sve još djeluje spokojno i sigurno, pred veliki nastup.

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host



Post je objavljen 29.05.2024. u 11:00 sati.